Verliezend Dindoa Ermelo verspeelt kans op koppositie

Roy van Boven heeft het zwaar onder de korf.

Dindoa heeft zaterdag 8 februari de thuiswedstrijd tegen Die Haghe met 18-21 verloren. Het blijft uitermate spannend in de eerste klasse D. KVA nam de koppositie over van Achilles door het onderlinge duel met 18-17 te winnen. De stand na 9 speelronden: 1. KVA, 14 punten, 2. Achilles, 13 punten. 3. Dindoa, en Die Haghe, 12 punten.

Net als in Den Haag was het geen fijne wedstrijd met veel overtredingen, waardoor er ook voor het publiek weinig te genieten viel. Dindoa had eigenlijk drie tegenstanders: Die Haghe, de arbitrage en zichzelf. Sommige Ermelose spelers ergerden zich aan de zeer wisselvallig fluitende scheidsrechter en hadden daardoor te weinig focus op hun eigen spel.

Overtredingen
In de eerste helft ging het redelijk gelijk op. Die Haghe opende de score en na vijf minuten was de stand bij 2-2 weer gelijk. De gasten kwamen weer op voorsprong, mede door de drie strafworpen die zij toegewezen kregen. Vooral Tom van den Berg had het zwaar in deze wedstrijd. Zijn fanatisme werd door die Haghe behoorlijk misbruikt, waardoor er nogal wat overtredingen gemaakt werden.

Flow
Om wat rust in de ploeg te brengen, zette coach Steven Brink Jonathan van der Beek in. Na een 3-8 achterstand kreeg Dindoa opeens de flow te pakken en scoorde driemaal op rij: 6-8. De ruststand was 7-9.

Zeer fel
Direct na de pauze namen de bezoekers het initiatief en liepen uit naar 7-13. Dindoa was niet bij machte om deze achterstand binnen korte tijd in te lopen. De wedstrijd bleef zeer fel en vanaf de Die Haghe-bank werd er behoorlijk geschreeuwd naar de scheidsrechter en de jurytafel.

Sterk in de rebound
De Haagse ploeg was sterk in de rebound en ving veel schoten van de thuisploeg af die net de korf misten. Uiteindelijk kon Dindoa de achterstand nog terugbrengen tot drie punten en werd de wedstrijd uiteindelijk met 18-21 verloren.

Doelpunten Dindoa: Eline Odding 1. Mark Bronkhorst 1. Daphne van den Berg 1. Aniek Odding 2. Kasper Velgersdijk 3. Roy van Boven 3. Tom van den Berg 3. Saskia Lieman 4.

Dindoa 2 verdedigde de koppositie in de reserve eerste klasse overtuigend door na een 9-3 ruststand de wedstrijd tegen Die Haghe 2 met 23-10 te winnen.

Dindoa speelt komende zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd, als hekkensluiter Nova op bezoek komt; aanvang 19.00 uur. De Ermelose ploeg tegen de hekkensluiter de punten moeten pakken om in de race te blijven. De uitwedstrijd tegen Nova werd met 14-20 overtuigend gewonnen. Koploper KVA speelt in Nijmegen tegen Noviomagum en Die Haghe ontvangt in de Haagse derby Achilles.