EFC’58 Ermelo wint overtuigend derby tegen Prins Bernhard

EFC’58 heeft zaterdag 8 februari in Uddel de derby tegen Prins Bernard met 0-3 gewonnen. De Ermelose vierdeklasser blijft met 33 punten uit 15 duels op de derde plaats staan, omdat de nummer 1 en 2 ook wonnen. Koploper Fortissimo haalde met 11-0 uit tegen hekkensluiter Harskamp en SDS’55 won met 0-5 bij Vierhouten.

De betere ploeg
EFC was de hele wedstrijd de betere ploeg en kwam al in de 9e minuut op een 0-1 voorsprong. Een combinatie over de vleugel werd door Mohamed Momen doeltreffend afgerond. In het vervolg van de eerste helft hadden de gasten veel balbezit, maar de kansen werden niet benut.

Fraai
In het begin van de tweede helft miste Prins Bernhard een goede kans om gelijk te maken. Dat deden de bezoekers in de 52e minuut beter; Jorrick Priem bereikte Nathan Brandwagt, die de 0-2 scoorde. Na ongeveer een uur spelen besliste EFC de wedstrijd met een fraai uitgespeelde counter.

Simpel
Een corner van de thuisploeg werd weg gekopt, waarna Nathan Brandwagt vanaf eigen helft de aanval opzette. Vervolgens brak Jorick Priem door op de vleugel en bereikte Jochem Dekker, die simpel de 0-3 kon intikken. Beide ploegen kregen nog een goede kans, maar in de stand kwam geen verandering meer.

EFC’58 speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen vv Barneveld, dat met 4-1 won van vv Ede/Victoria en nu op de zevende plaats staat met 23 punten uit 15 duels. De Ermelose vierdeklasser opende de competitie met een overtuigende 1-6 zege in en tegen Barneveld.