Paul van Prehn scoort driemaal voor winnend FC Horst Ermelo

Paul van Prehn scoort een hattrick tegen Batavia’90.

FC Horst heeft zaterdag 8 februari dankzij een hattrick van Paul van Prehn de uitwedstrijd tegen het hooggeplaatste Batavia’90 verrassend met 1-3 gewonnen, en nam daarmee revanche voor de 0-3 thuisnederlaag die het leed tegen de ploeg uit Lelystad. De Ermelose tweedeklasser blijft met 18 punten uit 15 wedstrijden weliswaar staan op de tiende plaats van de ranglijst, maar deed toch zeer goede zaken, omdat er ruim afstand werd genomen van de gevarenzone.

Van Bram Burggraaff.

Commentaar
FC Horst speelde een prima wedstrijd op een slecht veld in Lelystad. De ploeg werkte hard en werd goed gecoacht door interim-trainer Bert van Hunenstijn. Het zat de gasten ook niet tegen, want Batavia moest na ongeveer 20 minuten met tien man verder, omdat een speler wegens commentaar op de leiding zijn tweede gele kaart kreeg. Even later profiteerde de Horstenaren van de numerieke meerderheid, toen Paul van Prehn uit een voorzet van Ramazan Leebeek de 0-1 inkopte. Dat was tevens de ruststand.

Hattrick
In de 55e minuut kwamen de bezoekers op 0-2. Het was wederom Paul van Prehn, die een goede loopactie doeltreffend afrondde. De beslissing viel 10 minuten voor tijd. Aderson Lima bereikte met een voorzet vanaf rechts Paul van Prehn, die voor een hattrick zorgde door vanaf de zestienmeter de 0-3 in te kopte. Batavia deed in de 85e minuut nog iets terug door 1-3 te scoren. In de slotfase misten de bezoekers nog twee opgelegde kansen, maar dat deed niets af aan de Ermelose feestvreugde na afloop.

FC Horst speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen De Merino’s, dat dankzij een 3-0 overwinning op FC Dinxperlo en de 3-1 nederlaag van concurrent Unicum bij Lunteren, nu alleen koploper is met 35 punten uit 15 duels. In de eerste competitiewedstrijd verloor FC Horst met 5-3 van de ploeg uit Veenendaal, nadat het bij rust nog een 2-3 voorsprong had.