Schakers VSG Ermelo maken veel blunders in de 12e competitieronde

Koploper Olaf Vlieger verloor in het eindspel twee pionnen.
Koploper Olaf Vlieger verloor in het eindspel twee pionnen.
Foto: Archief Gerard de Hoop

In de twaalfde ronde van de interne competitie bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG), dinsdagavond 21 januari, werd er stevig op los geblunderd. Koploper Olaf Vlieger verloor in het eindspel twee pionnen, waardoor de stelling onhoudbaar werd.

In tijdnood
Dirk van Setten won een paard van Ernst Keijer, maar verloor snel, nadat hij zelf een toren blunderde. Ralf van den Burg stond gewonnen, maar liet zich in tijdnood mat zetten door Gerard de Hoop. Na een rustige partij besloten Marco ter Meer en Cor Petersen snel tot remise. Martin van den Broek gaf op de zesde zet materiaal weg tegen Bas West en verloor.

Geweldige aanval
Ook Ferry Lunek en Henri Bosch gaven wederzijds onnodig materiaal weg en remiseerden. Wido Sparling offerde een paard en kreeg een geweldige aanval, maar verloor na een blunder alsnog van Cees Doets. Wim Hagenbeek haalde een dame en de winst tegen Dick van Enk.

Loopgravenoorlog
Sape Westra won in een partij zonder opzichtige fouten van Uri Vecht. Wim van Dalen en Jo Wolters remiseerden in een loopgravenoorlog, evenals Lex Wattez tegen Anton Reijngoudt. Gert van Heeringen zette de koning van Hisham Haout mat. Henk van Rijssen verloor een stuk, maar remiseerde toch tegen Hans Licher.

(B)rexit
Kees Ferwerda en Jaap van Seventer remiseerden. Een Engelse opening van Ronald Bieringa tegen Piet Vroegindeweij betekende (Br)exit voor Piet. De lange partij tussen Warti Miedema en Henk Miedema eindigde in remise. Bart Schultz liep over de verdediging van Micha Glas en won.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen