Damesteam Pauwervoll Ermelo boekt tegen Blok/EVC overtuigende zege

Het eerste damesteam van Pauwervoll heeft zaterdag 18 januari in Vaassen met 0-4 gewonnen van Blok/EVC dames 2. Daarmee verstevigden de Ermelose volleybalsters hun positie in de top drie van de ranglijst.

Gretig
Pauwervoll pakte in de eerste set al vroeg de leiding. De gasten waren gretig en speelden vol vertrouwen, waardoor de thuisploeg geen moment echt in het spel kwam en de set met 14-25 ruim verloor.

Aanvalsgeweld
Ook in de tweede set speelden de Ermeloërs goed volleybal. De thuisploeg zocht iets meer naar de gaten in de verdediging als reactie op het aanvalsgeweld van Pauwervoll. De Ermelose aanvallers bleven volle kracht spelen, wat opnieuw leidde tot setwinst (20-25).

Gevaar voor lijf en leden
In de derde set zetten de bezoekers de lijn van de eerste twee sets door. De speelsters van Blok/EVC wierpen zich soms met gevaar voor lijf en leden voor de ‘vijandelijke’ aanvallen. Pauwervoll liet echter weinig liggen en legde de druk volledig bij de thuisploeg. Zo werd met 18-25 ook de derde set gewonnen.

Minder scherp
Ook in de vierde set was Pauwervoll de betere ploeg. Wel waren de Ermeloërs door wat vermoeidheid minder scherp, toch werden op beslissende momenten de punten gepakt. De thuisploeg bleef bij, maar kwam niet in de buurt van de setwinst die met 22-25 opnieuw naar de gasten ging.