Dindoa Ermelo klopt Noviomagum dankzij fantastische eerste helft

Dindoa heeft zaterdag 18 januari de thuiswedstrijd tegen Noviomagum met 30-24 gewonnen en blijft met tien punten uit zes duels op de tweede plaats van de ranglijst staan in de eerste klasse, slechts één punt achter koploper Achilles uit Den Haag.

Gelijk op
Na het verlies van vorige week in Den Haag had Dindoa de punten hard nodig. In de eerste tien minuten van de wedstrijd ging het nog gelijk op. De thuisploeg kwam wel steeds voor, maar de Nijmegenaren konden telkens aansluiten. Vanaf 4-4 zetten de blauwwitters een tandje bij en liepen uit naar een 13-5 voorsprong.

Sterke Ermelose verdediging
Noviomagum had moeite om te scoren door de sterke Ermelose verdediging. Tien minuten lang lukte het hen niet om een puntje bij te schrijven. De absolute speler van de dag bij Dindoa was Jorik Velgersdijk die ongekend zuiver was met zijn schoten en alleen al in de eerste helft acht doelpunten scoorde. Saskia Lieman moest met een spierblessure het veld verlaten en werd vervangen door Naomi Hackenitz. Uiteindelijk werd de ruststand 20-9 voor Dindoa.

Spanning eraf
In de tweede helft was de spanning eraf bij de Ermelose korfballers. Het verschil met de eerste helft was groot en de gasten scoorden vaker dan de thuisploeg. De voorsprong van elf punten bij de rust liep terug tot vijf punten bij de stand 28-23. In de laatste drie minuten pakte Dindoa de draad weer op en scoorde Saskia Lieman, die er weer even in mocht van de verzorger, en bepaalde Jorik Velgersdijk de eindstand op 30-24.

Doelpunten Dindoa: Naomi Hackenitz 1. Kasper Velgersdijk 1. Tom van den Berg 2. Saskia Lieman 3. Mark Bronkhorst 4. Aniek Odding 4. Daphne van den Berg 5. Jorik Velgersdijk 10.

Dindoa 2 won met 19-13 van Noviomagum 2 en blijft koploper in de reserve eerste klasse.

Komende zaterdag speelt Dindoa uit tegen Antilopen / Lancyr. De ploeg uit Leusden verloor afgelopen zaterdag met 28-19 bij Die Haghe en staat met zes punten uit zes duels op de vijfde plaats van de ranglijst. De wedstrijd begint om 19.30 uur.