Schakers VSG Ermelo ‘vechten’ fanatiek om de winst

Foto: Archief VSG

Bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) werden in de elfde ronde van de interne competitie, dinsdagavond 14 januari, maar liefst 17 partijen gespeeld.

Zwak paard
Dirk van Setten profiteerde van een onnauwkeurigheid in de opening van koploper Vlieger en remiseerde. Ernst Keijer strafte de passiviteit van Marco ter Meer winnend af. Martin van den Broek werd door Onno Wolters opgezadeld met een erg zwak paard. wat eerstgenoemde de partij kostte.

Woeste remise
Uri Vecht probeerde de gebaande paden te verlaten, maar bleef steken op remise tegen Kees Ferwerda. Jan Lambrechts won een pion van Gerard de Hoop en verzilverde zijn pluspion. De partij tussen Cor Petersen en Bas West was een woeste remise. Een openingsfout bracht Ferry Lunek in verliezend gedrang tegen Sebastiaan Hiemstra. Henri Bosch profiteerde winnend van de te optimistische offers van Sape Westra. Rob Hollmann remiseerde verdienstelijk tegen Wido Sparling.

Aanval
Jo Wolters redde zich naar remise, toen Hans Licher zijn winnende voordeel te snel wilde verzilveren. Wim van Dalen weerde de aanval van Wim Hagendijk winnend af. Hisham Haout remiseerde tegen Anton Reijngoudt, evenals Gert van Heeringen tegen Jaap van Seventer.

Dweilen met de kraan open
Kees Ferwerda maakte de laatste fout tegen Wim Jongejan. Voor Warti Miedema was het dweilen met de kraan open tegen Dick van Enk, waardoor Warti binnen een half uur ‘verdronk’. Ronald Bieringa profiteerde winnend van een onbedoeld paardoffer van Bart Schultz. Micha Glas versloeg Henk Miedema.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen