Gerhard Vreemann is favoriet van Sportman van het jaar 2018 in Ermelo

Foto: Eigen foto

Gerhard Vreemann is de favoriet van Leon Jansen voor de titel sportman van het jaar 2019. Leon was sportman van het jaar 2018. “Ik vind BMX wel een erg gave sport, daarom zou Gerhard dus mijn favoriet zijn.” Op 7 februari zal bekend worden wie dit jaar verkozen zal worden tot Ermelose sportman van het jaar 2019.

Dit bericht InterActie Sportbedrijf Ermelo, de initiatiefnemer van de verkiezing.

Terugblik
Leon is een professionele Mixed Martial Arts (MMA) vechter. Wanneer Leon terug blikt op zijn afgelopen sportjaar ziet dit er helaas wat anders uit dan het jaar daarvoor. “Ik zou een aantal wedstrijden moeten vechten maar die werden helaas afgelast.” Wel mag Leon in februari het Octagon weer in voor een wedstrijd, hij zit nu dus weer volop in de voorbereidingen.

Leerzaam jaar
Ondanks de afgelaste wedstrijden kijkt Leon terug op een leerzaam jaar. “Afgelopen jaar ben ik veel bezig geweest met trainen, zo ben ik acht weken naar Amerika geweest waar ik volop bezig ben geweest met de sport, acht weken lang heb ik twee keer per dag getraind. Dit jaar heb ik vooral fysiek en mentaal veel stappen kunnen maken.” Leon geeft ook aan dat het erg belangrijk is om veel te trainen in MMA. “Omdat MMA een vrij jonge sport is ontwikkelt het zich in een hoog tempo, daardoor moet je zelf ook veel schakelen op gebied van trainingsmethodiek en voeding.”

Nooit meer dik met Olav Pranger

Tips
Daarnaast heeft InterActie Sportbedrijf Leon ook gevraagd of hij tips heeft voor andere sporters die graag beter willen worden binnen hun sport. Hij gaf als tip ‘Altijd doorgaan en nooit opgeven!’. Leon ziet zichzelf daar in als voorbeeld, toen hij begon met MMA wist hij hier nog weinig van af. Maar doordat hij altijd is door gegaan en nooit heeft opgegeven heeft hij dit weten te bereiken. “Topsport is heel veel herhalen, eigenlijk is het heel erg saai. Je bent constant bezig met het herhalen, mooier kan ik het helaas niet maken dit is de harde realiteit.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden