Dindoa Ermelo verliest de strijd om de koppositie

Dindoa heeft zaterdag 11 januari in Den Haag de topper tegen het nog ongeslagen Achilles met 27-21 verloren. De Ermelose korfbalploeg had nog alle wedstrijden gewonnen en zou bij winst drie punten los komen te staan van de nummer twee.

Fysieke wedstrijd
Een sterker Achilles nam echter in een fysieke wedstrijd de koppositie over en heeft met 9 punten uit 5 duels één punt meer dan Dindoa. De Ermeloërs speelden met Mark Bronkhorst in de basis voor de geblesseerde Jonathan van der Beek en met Bjarne Sinneker voor de afwezige ‘bijna papa’ Kasper Velgersdijk.

Niet goed
Dindoa begon niet goed aan de wedstrijd en stond na anderhalve minuut al met 2-0 achter. De gasten konden iets terugdoen, maar Achilles bleef scoren en liep uit naar een 6-3 voorsprong. De Haagse ploeg heerste in de rebound door lengteoverwicht en ging de fysieke duels niet uit de weg.

Gele kaart
De gemoederen liepen hoog op en de scheidsrechter was genoodzaakt om aan beide partijen een gele kaart uit te delen. In het vervolg van de eerste helft werd er om en om gescoord, wat resulteerde in een 12-10 ruststand.

Wedstrijd bloedt dood
Na de pauze kwamen beide ploegen eerst moeilijk tot scoren. Achilles doorbrak die periode en liep uit naar 15-11. Dindoa-coach Steven Brink probeerde het tij te keren door Sam van der Beek en Roy van Boven in te brengen. Beide heren kwamen tot scoren, maar dat deed de thuisploeg ook, waardoor het de voorsprong vasthield. De wedstrijd bloedde dood tot de scheidsrechter affloot bij een eindstand van 27-21.

Doelpunten Dindoa: Roy van Boven 1, Mark Bronkhorst 2, Tom van den Berg 2, Daphne van den Berg 2, Jorik Velgersdijk 2, Bjarne Sinneker 3, Sam van der Beek 3 en Saskia Lieman 5.

Komende zaterdag speelt de Ermelose ploeg een thuiswedstrijd tegen Noviomagum, dat dankzij een 21-30 overwinning bij Mia naar de zesde plaats steeg met 4 punten uit 5 wedstrijden. De wedstrijd in de Dindoahal begint om 19.20 uur.