DVS’33 Ermelo wint met ruime cijfers oefenwedstrijd tegen NSC Nijkerk

Oud-DVS’er Yordi Grovenstein (rechts) kijkt toe, hoe Daniël van Warven het duel aangaat.

In de aanloop naar het tweede deel van de competitie in de Derde Divisie kende DVS’33 Ermelo een goede ‘generale’ door gisterenavond, dinsdag 7 januari, in een oefenduel NSC met 6-2 te verslaan. De Nijkerkse hoofdklasser stond bij het ingaan van de winterstop op een mooie zevende plaats van de ranglijst met 24 punten uit 14 duels.

Door Bram Burggraaff.

Olivier Pilon
Joshua Patrick scoorde 1-0 voor DVS, waarna de Nijkerkers uit een vrije trap langszij kwamen. De thuisploeg kwam weer op voorsprong door Soufyan Moro en Olivier Pilon bepaalde de ruststand op 3-1. De aanvaller, die onlangs zijn contract verlengde, scoorde na rust ook de 4-1 en na een treffer van NSC de 5-1. Mark Bouwman bepaalde de eindstand op 6-2 in het voordeel van de Ermelose ploeg.

Trainingskamp
DVS was afgelopen weekend op trainingskamp in het Portugese Albufeira. Naast de trainingen werd er ook een toernooitje gespeeld van 2 x 45 minuten om de Copa sul Portugal. De eerste wedstrijd tegen hoofdklasser FC Rijnvogels eindigde in een 1-1 gelijkspel. Joshua Patrick scoorde de gelijkmaker voor DVS. Vervolgens werd er met 2-2 gelijk gespeeld tegen eersteklasser Oranje Wit uit Dordrecht. De beide Ermelose treffers kwamen op naam van Donny Mulder, speler van DVS 2. De eindoverwinning ging naar FC Rijnvogels. De Katwijkers wonnen het beslissende duel tegen Oranje Wit met 4-0.

DVS’33 Ermelo hervat komende zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Odin’59, dat met 31 punten uit 15 duels op de derde plaats staat, slechts één punt minder dan DVS. De Ermelose ploeg heeft inmiddels een achterstand van 10 punten op koploper Sparta Nijkerk. DVS’33 ging in mineur de winterstop in na een blamerende 6-0 nederlaag bij FC Lisse, dat in tegenstelling tot de Heemskerkers, die met 1-4 wonnen bij VVOG.