Medailleregen voor de turnsters van Sparta Ermelo

De tweede editie van het Keistad turntoernooi werd afgelopen weekend gehouden in Amersfoort. De deelname van Sparta Ermelo was met elf medailles zeer succesvol. De trainsters Esther Crama, Irene Ruis, Sandra Rakhorst en stagiaire Kaylee van Dam zijn erg trots op de behaalde resultaten van hun turnsters.

Met fotoreeks.

Pre-instappers en instappers
De pre-instappers en instappers begonnen zaterdag al vroeg. Voor de vier deelneemsters van Sparta was het de eerste turnwedstrijd. Jasmijn Hoeve, de jongste van het stel eindigde op een knappe tweede plaats. Bij de pre-instappers D3 werd Fleur Eilander tweede en eerste op sprong. Tessa Noordzij behaalde met een hele hoge totaalscore het goud.

Bij de instappers D3 turnde Evy Pijnacker Hordijk eveneens een hele goede wedstrijd en mocht ook de gouden medaille mee naar huis nemen. In de derde ronde behaalden Ivana Doppenberg en Sarah Nijhuis bij de pupillen 1 D3 een vijfde en zesde plaats. Ivana veroverde een mooie derde plek op sprong. Een niveau hoger liet Senna Wallet in een goede wedstrijd wat punten liggen op balk en werd in totaal achtste.

Jeugd 2 turnsters
In de vierde wedstrijdronde turnden de Jeugd 2 turnsters voor het eerst in de keuze oefenstof en lieten al mooie oefeningen zien met nog ruimte voor verbetering. Wieske Paulus werd zevende, Nika Hoek achtste en Floor van Dongen negende.

Pupillen 2 D2 turnsters
De pupillen 2 D2 turnsters draaiden een sterke wedstrijd. Tessa Staal was erg stabiel en behaalde het brons. Tess Koster veroverde ondanks wat foutjes op balk toch nog knap de gouden medaille.

Jeugd 1 D3 turnsters
In de laatste wedstrijdronde behaalden de Jeugd 1 D3 turnsters goede resultaten en turnde June Heerlien zich bij haar eerste wedstrijd naar een nette vijfde plek. Kaylee Bons nam het brons mee naar huis en Lieke van de Beek mocht op het hoogste podium treden voor het goud.

Pupillen 1 D3
Op de tweede wedstrijddag turnde Maud Heimensen in de pupillen 1 D3 een goede eerste wedstrijd en werd vijfde met een tweede plek op sprong en brug. Demi Huijsman behaalde in een goede wedstrijd het brons. In dezelfde categorie kreeg Nova Breman de gouden medaille omgehangen na een sterke wedstrijd.

Lana van Beekhuizen
Als laatste Sparta-turnster turnde Lana van Beekhuizen op landelijk niveau een foutloze wedstrijd. In de derde wedstrijd bij de pupillen 1 N2 liet ze op vloer voor het eerst de losse radslag zien en eindigde op een knappe tweede plaats met miniem verschil op de winnaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen