MTB-tochten Veluwse Wielervereniging Ermelo trekken recordaantal deelnemers

Foto: Jaap Mol

Na een stormachtige vrijdag met veel regen, was het zaterdag 7 december droog met een temperatuur rond de 10 graden. Prima omstandigheden bij de derde en laatste MTB-tocht, waarmee de Veluwse Wielervereniging Ermelo (VWV) een mooi seizoen afsloot.

Vanaf januari beginnen de voorbereidingen op het nieuwe MTB-seizoen.

Blije gezichetn
Er waren 760 deelnemers, waarmee het totaal aantal van dit seizoen kwam op bijna 2800, een record voor VWV. De organisatie vind het minstens zo belangrijk, dat de deelnemers tevreden zijn. Dat was te zien aan de blije gezichten, Daarnaast zorgde de natte ondergrond voor een zwaar parcours, dat een beroep deed op techniek en doorzettingsvermogen.

Trilogie
Dit jaar waren bij de trilogie voor het eerste delen opgenomen in het parcours van de vaste MTB route Ermelo-Harderwijk. Dat zorgde voor meer technisch uitdagende gedeelten en meer afwisseling. Er was keuze uit drie afstanden: 30, 45 en 60 kilometer. De deelnemers werden goed verzorgd bij de twee verzorgingsposten.

Vliek Tweewielers
De organisatoren kregen veel complimenten over de duidelijke route-aanduiding, wat voor de deelnemers minstens zo belangrijk is, als de verzorging. Er waren geen incidenten, slechts wat technische probleempjes die konden worden verholpen door Klaas van Vliek Tweewielers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen