Dindoa Ermelo pakt Nova in met 14-30

Dindoa heeft zaterdag 7 december in De Bilt met 14-30 gewonnen van Nova 1.

Goed spelend Dindoa
De thuisploeg opende de score, maar had daarna lange tijd niets meer in te brengen. De gasten scoorde tienmaal achter elkaar en bij de tiende treffer had elke Ermelose speler gescoord. Nova kon nog een beetje inlopen, maar een goed spelend Dindoa ging met een 5-17 voorsprong de rust in.

Wat minder scherp
In de tweede helft ging het wel wat minder bij de ploeg uit Ermelo. De scherpte was er een beetje af en Nova kon inlopen tot 8-18. Toen was het weer tijd voor Dindoa. Mede dankzij twee treffers van Saskia Lieman, die in deze wedstrijd maar liefst elf maal doel trok, liepen de bezoekers uit naar 8-21. Coach Steven Brink zette vanwege de ruime voorsprong zijn wisselspelers in om hen ook te laten genieten van deze mooie pot korfbal.

Prachtige treffers
De blauw-witters kwamen met nog één minuut te spelen op 14-28, waarna Aniek Odding de laatste twee punten scoorde, waarbij het dertigste punt in de laatste vijf seconden viel. Daarmee eindigde een wedstrijd, die geen spanning kende, maar wel prachtige treffers te zien gaf, in een 14-30 overwinning voor Dindoa.

Doelpunten Dindoa: Mark Bronkhorst 1. Karianne van der Velde 1. Kasper Velgersdijk 2. Jonathan van der Beek 3. Aniek Odding 4. Tom van den Berg 4. Daphne van den Berg. Saskia Lieman 11.

Dindoa 2
Ook de wedstrijd van Dindoa 2 tegen het tweede team van Nova was niet spannend. De Ermelose ploeg stond bij rust al met 5-18 voor en sloot de wedstrijd af met een 11-33 monsterscore.

Dindoa 1 en Dindoa 2 voeren de ranglijst aan met de maximale zes punten uit drie duels. Komende zaterdag wacht voor beide teams de zware thuiswedstrijd tegen het Amsteveense KVA, dat met zowel het eerste als het tweede team op de derde plaats staat met vier punten uit drie wedstrijden.

De wedstrijden in de Dindoahal beginnen om 17.30 uur (Dindoa 2) en om 18.55 uur (Dindoa 1). KVA won afgelopen zaterdag met 34-23 van Noviomagnum 1, terwijl het tweede team van de ploeg uit Amstelveen met 16-14 nipt won van Nobiomagnum 2.