Dindoa Ermelo wint van Haagse bluf

Foto: Archief Dindoa

Dindoa moest zaterdag 30 november aantreden in een prachtig nieuw sportcomplex in Den Haag tegen Die Haghe, de club die vroeger behoorde tot de top van Nederland, maar de laatste jaren is afgezakt en nu uitkomt in de eerste klasse.

Dindoa, dat titelaspiraties heeft, won de wedstrijd met 20-23 en is koploper in de eerste klasse met vier punten uit de eerste twee duels, één punt meer dan de nummers twee en drie: Achilles en Antilopen/Lancyr Deelen.

Stuivertje wisselen
In het begin van de wedstrijd werd het stuivertje wisselen tot een stand van 4-4 was bereikt. Daarna zette Dindoa aan en liep uit naar 4-10, waarbij er door zes verschillende Ermelose spelers een doelpunt werd gemaakt.
Na een time-out van Die Haghe kwam de thuisploeg terug tot een 9-12. Beide ploegen scoorden nog twee keer, zodat er gerust werd met een 11-14 stand.

Vijf treffers
Dindoa begon goed aan de tweede helft met een goal van de ingevallen Mark Bronkhorst en liep het uit naar een 12-18 voorsprong. Door een laatste offensief van Die Haghe kwam de thuisploeg nog terug tot 19-22, maar door een doelpunt van Saskia Lieman – samen met Daphne van den Berg verantwoordelijk voor de laatste vijf treffers van Dindoa – werd de wedstrijd beslist. De 20-23 eindstand in het voordeel van de Ermelose ploeg was uiteindelijk terecht en gaf het krachtsverschil goed aan.

Doelpunten Dindoa: Aniek Odding 1, Mark Bronkhorst 1, Jonathan van der Beek 2, Jorik Velgersdijk 3, Tom van den Berg 4, Saskia Lieman 6 (3), Daphne van den Berg 6.

Dindoa 2 won met 16-21 van Die Haghe en voert eveneens de ranglijst aan met 4 punten uit 2 duels. evenveel als Achilles, maar met een beter doelsaldo.

Zaterdag
Dindoa 1 en 2 treffen komende zaterdag Nova 1 en 2 in Bilthoven. Beide teams staan met nul punten uit twee wedstrijden onderaan de ranglijst . Beide Ermelose ploegen zullen tegen deze degradatiekandidaten met niets anders dan de winst tevreden zijn om in het kampioensspoor te blijven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen