FC Horst Ermelo maakt geen enkele kans tegen slagvaardig Unicum

Ramazan Leebeek scoort tegen Unicum de eretreffer voor FC Horst.

FC Horst heeft zaterdag 30 november de uitwedstrijd tegen Uncium, de nummer twee van de ranglijst, kansloos met 3-1 verloren. De Ermelose tweedeklasser is gezakt naar de achtste plaats van de ranglijst met 13 punten uit 10 duels.

Slagvaardig
Het eerste kwart van de wedstrijd waren de beste kansen voor FC Horst. Dennis Folkers verscheen vrij voor de keeper, maar wist niet de scoren en een breedtepass van Elroy Martens kwam niet aan, waardoor een grote kans verloren ging. Unicum was wel slagvaardig en kwam in de 28e minuut op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Quincy van der Leuv.

Nog kansen
De gasten, die tegen de kwalitatief en ervaren ploeg uit Lelystad drie basisspelers misten, kwamen toch goed voor de dag. Vlak voor rust werd het 2-0, toen Sam Osei profiteerde van een fout in de Ermelose defensie. Trainer Martijn Kuis wees zijn ploeg er in de pauze op, dat er zeker nog kansen lagen.

Gebrek aan tijd
Deze hoop werd echter 5 minuten na rust al de grond ingeboord, toen Dyllan Lanser 3-0 scoorde voor de Unicum. Toch kreeg FC Horst in de tweede helft nog drie opgelegde kansen om dichterbij te komen. Dat lukte echter pas in de slotfase, toen Ramazan Leebeek de bal onderschepte en vervolgens zelf de 3-1 binnenschoot. Het ontbrak de bezoekers aan tijd om er nog een wedstrijd van te maken.

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Lunteren op het programma. De Zuidveluwenaren verloren afgelopen zaterdag in Veenendaal met 4-0 van De Merino’s en zijn gezakt naar de 11e plaats van de ranglijst met 10 punten uit 10 duels.

Districtsbekertoernooi
FC Horst speelt in de tweede ronde van het districtsbekertoernooi uit tegen DOS Kampen. Het duel wordt gespeeld op dinsdag 10 of woensdag 11 december met als uitwijkdatum zaterdag 18 januari 2020.