DVS’33 Ermelo raakt verder achterop bij koploper door gelijkspel tegen HSV Hoek

Foto: Theo Aalten

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 30 november de thuiswedstrijd tegen HSV Hoek afgesloten met een 0-0 gelijkspel. De Ermelose derde divisionist blijft staan op de tweede plaats van de ranglijst met 29 punten uit 13 duels. Koploper Sparta Nijkerk won met 2-3 bij Jong Almere City FC en heeft nu 7 punten voorsprong op DVS.

Steken vallen
De Ermelose ploeg, voor het eerst onder leiding van interim-hoofdtrainer Ouaali, goed aan de wedstrijd. In de 7e minuut bereikte Roald de Vries vanaf de linkervleugel Joshua Patrick, die de bal vol op de slof nam, maar doelman Jordi de Jonghe behoedde de Zeeuwse ploeg voor een achterstand door de bal tot corner te verwerken. Even later schoot Robin Nelis aan de andere kant rakelings naast. De Ermelose defensie liet de nodige steken vallen, waardoor Hoek gevaarlijk kon werden. De beste kans was voor Karim Bannami, die DVS-doelman Daan Huiskamp passeerde, maar Basil Camara wist een doelpunt te voorkomen door de bal over zijn eigen doel te schieten.

Naast
Na een half uur werd de thuisploeg weer gevaarlijker. Benjamin Roemeon brak door op rechts, maar zijn strakke voorzet werd gemist door Oktay Öztürk. Ook de gasten waren voor rust nog dichtbij een treffer, toen Rik Impens uit een vrije trap rakelings naast schoot.

Weer net naast
DVS was in de tweede helft de bovenliggende partij. Olivier Pilon kreeg een goede schietkans, maar raakte de bal niet, waarna Benjamin Roemeon over schoot. De snelle aanvaller had in de 59e minuut teveel tijd nodig om tot een schot te komen, waardoor de Hoek-verdediging nog kon ingrijpen. Vier minuten later ging Joshua Patrick alleen op het vijandelijk doel af, maar werd uit balans gebracht, waardoor de Zeeuwse keeper nog kon ingrijpen. In de 72e minuut schoot Rafaël Uiterloo na een goede individuele actie net naast.

Levensgevaarlijk
Slordig balverlies van DVS leidde in de 85e minuut tot een levensgevaarlijke counter, waarbij drie spelers van Hoek tegenover één Ermelose verdediger kwamen te staan, maar meer dan een corner leverde dat niet op. Diep in extra tijd misten Rafaël Uiterloo en Joshua Patrick goede kansen om de thuisploeg alsnog de overwinning te bezorgen.

Zaterdag
DVS’33 Ermelo speelt komende zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd, als Jong Almere City FC op bezoek komt. De polderbewoners staan op de negende plaats van de ranglijst met 17 punten uit 13 wedstrijden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden