Top VSG Ermelo ‘muurvast’ door remise van nummers 1 en 2

Wim Hagendijk en Willem Booy.
Foto: Archief Gerard de Hoop

In de achtste speelronde van de interne competitie van het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) dinsdagavond 26 november, wist witspeler Martin van den Broek de sterkere Mark de Graaf op remise te houden. Marco ter Meer won met wit van Bas West.

Langzaam gewurgd
De nummers één en twee, Olaf Vlieger (zwart) en Onno Wolters remiseerden. Ernst Keijer wurgde langzaam maar winnend de zwarte stelling van Ralf van de Burg. Dirk van Setten rekende verkeerd met wit en verloor van Gerard de Hoop.

Maatje te groot
Cor Petersen won verdiend van zwartspeler Henri Bosch. Jo Wolters verslikte zich verliezend met wit in een pionoffer van Ferry Lunek. Gert van Heeringen en Anton Reijngoudt bereikten een vreedzame remise. Willem Booy ontsnapte met wit in remise tegen Wido Sparling. Zwartspeler Sape Westra bleek een maatje te groot voor Hisham Haout.

Witte aanval
Jaap van Seventer verloor twee zwarte pionnen en de partij van Wim Jongejan. Henk van Rijssen en Kees Ferwerda speelden remise. Hans Licher wist in de partij tegen Uri Vecht zijn nadeel te neutraliseren tot remise. De witte aanval van Cees Doets leverde winst op tegen Ronald Bieringa.

Zwarte paardvork
Wim Hagendijk won een zwart stuk van Bart Schultz en zette dit om in winst. Micha Glas (zwart) maakte een verliezende fout tegen Piet Vroegindeweij en Dick van Enk won met een zwarte paardvork van Henk Miedema.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden