Sterker FC Horst Ermelo moet punten toch delen met Veensche Boys

Amer Torkmani schiet FC Horst voor rust naar een 1-0 voorsprong.

FC Horst heeft zaterdag 23 november in een wedstrijd met twee gezichten met 1-1 gelijk gespeeld tegen streekgenoot Veensche Boys. De Ermelose tweedeklasser blijft staan op de zesde plaats van de ranglijst met 13 punten uit 9 duels.

Verdiend op voorsprong
FC Horst controleerde in de eerste helft de wedstrijd volledig tegen een matig spelend Veensche Boys. Na zo’n 20 minuten werd de thuisploeg gevaarlijk, toen Floris Groenewold doorbrak op rechts, maar zijn voorzet was net niet nauwkeurig genoeg. In de 32e minuut kwam FC Horst verdiend op voorsprong. Uit een dieptepass van Ramazan Leebeek kwam de bal via Elroy Martens voor de voeten van Amer Torkmani, die met een prachtig afstandsschot voor 1-0 zorgde. Vlak voor rust leek Elroy Martens van dichtbij te scoren, maar de bal kon nog van de doellijn gehaald worden.

• FC Horst sloot daarmee een uitstekend eerste helft af, waarin het alleen verzuimde om verder weg te lopen van de tegenstander.

Noodlottig
Dat werd de ploeg na rust noodlottig. Veensche Boys kwam beter voor de dag en de thuisploeg, die veel kracht verspeeld had, was minder dominant. Beide ploegen kregen nauwelijks echte kansen en de wedstrijd kabbelde wat voort. Toch kwamen de gasten in de 65e minuut langszij, dankzij een afstandsschot van aanvoerder Bas van Grootvheen, die de bal vanaf zo’n 25 meter in de kruising schoot: 1-1. Veensche Boys probeerde door te drukken en FC Horst werd nog gevaarlijk met counters, maar de stand bleef ongewijzigd.

FC Horst gaat komende zaterdag op bezoek bij Unicum. De ploeg uit Lelystad steeg dankzij een knappe 0-4 overwinning bij VRC naar de tweede plaats van de ranglijst met 22 punten uit 9 duels.