DVS’33 Ermelo herstelt zich door te winnen van Ter Leede

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 23 november de lastige uitwedstrijd tegen Ter Leede met 1-2 gewonnen. De Ermelose derde divisionist blijft met 28 punten uit 12 wedstrijden op de tweede plaats van de ranglijst staan. De nummers drie en vier verloren beiden; Harkemase Boys thuis met 2-3 van Goes en Odin’59 met 0-3 van FC Lisse. Koploper Sparta Nijkerk maakte geen fout door in eigen huis met 4-1 te winnen van DOVO.

Rakelings over
DVS’33, nog onder leiding van de assistent-trainers Jaap de Vries en John Dooijewaard en onder het toeziend oog van de nieuwe trainer Simon Ouaali, begon in Sassenheim sterk aan de wedstrijd. De eerste grote kans na tien minuten was echter voor de thuisploeg, toen Ben van der Lans rakelings over kopte. Aan de andere kant rondde Benjamin Roemeon een individuele actie af met een goed schot, dat gepakt werd door keeper Daan Prins.

Wankel
Na ruim een half uur opende Ter Leede de score door een doelpunt van Robert Steemers op aangeven van Joey van den Berg. DVS wankelde even, maar doelman Daan Huiskamp voorkwam een grotere achterstand voor zijn ploeg. Ruim in de extra tijd van de eerste helft kwamen de gasten langszij, toen Oktay Öztürk uit een vrije trap de bal langs de muur in de uiterste hoek schoot: 1-1.

Naast
In de tweede helft kreeg DVS een enorme kans om op voorsprong te komen. Een dieptepass van Basil Camara kwam via een Ter Leede-verdediger voor de voeten van Benjamin Roemeon, die de keeper met een lob passeerde, maar de bal ging via de paal naast. Even later raakte Toon Zwetsloot namens de thuisploeg de lat.

Schitterend afstandsschot
In de 79e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Benjamin Roemeon legde de bal terug op Oktay Öztürk, die met een schitterend afstandsschot van zo’n 25 meter de 1-2 in de kruising schoot. Ter Leede was nog dichtbij de gelijkmaker, maar een inzet van Jordy Petronia werd gekeerd door de paal.

DVS’33 Ermelo speelt komende zaterdag, voor het eerst onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Simon Ouaali, een thuiswedstrijd tegen Hoek. De ploeg uit Zeeuws-Vlaanderen, die afgelopen zaterdag vrij was, bezet de vijfde plaats op de ranglijst met 21 punten uit 12 duels.