Dindoa Ermelo overklast MIA in de eerste zaalwedstrijd

Dindoa is zaterdag 23 november prima begonnen aan het zaalseizoen door de thuiswedstrijd tegen MIA uit Amersfoort met maar liefst 30-18 te winnen. De Ermelose korfbalploeg speelt in de zaalcompetititie een klasse lager dan op het veld. De doelstelling is dan ook om in de zaal ook te promoveren naar de overgangsklasse.

Titelkandidaat
Dindoa liet duidelijk zien dat het zeker een titelkandidaat is. MIA was vroeger altijd een lastige tegenstander, maar in deze wedstrijd was het de Ermelose ploeg, die duidelijk het heft in handen nam. In het begin liep de wedstrijd nog redelijk gelijk op. Van een 0-1 achterstand werd het 5-5 en daarna nam Dindoa afstand en zorgde voor een 14-10 ruststand.

Op alle fronten sterker
In de tweede helft scoorden de Ermelose korfballers twee keer zoveel als de tegenstander uit Amersfoort. Het was duidelijk te zien, dat Dindoa op alle fronten sterker was. Het vak van Saskia Lieman met Roy van Boven, Jonathan van der Beek en Karianne van der Velde had bijna alle rebounds. Daardoor konden zij halverwege de tweede helft tien keer aanvallen wat niet tot een doelpunt leidde, maar elke keer hadden zij de rebound.

Vier prachtige doelpunten
Uiteindelijk benutte Saskia Lieman de elfde kans en scoorde de 24-14. Trainer Steven Brink bracht Jorik Velgersdijk nog in, die met Dindoa 2 al met 24-17 had gewonnen van MIA 2 en prima op schot was. In zijn invalbeurt scoorde hij vier prachtige doelpunten, wat uiteindelijk resulteerde in een 30-18 eindstand.

Doelpunten Dindoa: Jonathan van der Beek, 1. Roy van Boven, 2. Aniek Odding, 2. Karianne van der Velde, 3. Jorik Velgersdijk, 4. Tom van den Berg, 4. Daphne van den Berg, 6. Saskia Lieman. 8. Zoals het er nu uitziet, gaat het een mooi zaalseizoen worden voor Dindoa. Volgende week spelen de Ermeloƫrs uit in Den Haag tegen Die Haghe.