Ware ‘veldslag’ onder schakers VSG Ermelo in 7e ronde van interne competitie

Gerard de Hoop wint zijn partij.
Gerard de Hoop wint zijn partij.
Foto: Archief Wim Jongejan

Het vele hout op de borden inspireerde menig schaker dinsdagavond 19 november, tot flink ‘hakken’ in de 7e ronde van de interne competitie van het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG).

Botte bijl
Olaf Vlieger hanteerde de witte botte bijl na een klein foutje van Ernst Keijer en won. Onno Wolters zaagde gestaag aan de zwarte stelling van Jan Lambrechts totdat slechts zaagsel resteerde. Ralf van den Burg snoeide na lang ploeteren een takje van Dirk van Setten’s zwarte boom gevolgd door een grotere tak, waarna de boom werd geveld.

Geveld
Henri Bosch dacht de zwarte boom van Gerard de hoop al bijna te hebben geveld, maar trapte in een slimme bijlslag van Gerard en verloor. Mark de Graaf zette een witte beitel in het hout van Marco ter Meer en wist het te splijten. Wim van Dalen verspeelde onnodig zwart hout tegen Cor Petersen en verloor.

Woest
Willem Booy hanteerde woest zijn witte bijl, maar schonk te weinig aandacht aan de kettingzaag van Martin van den Broek. In schaakopzicht hakten Ferry Lunek met wit en Wido Sparling woest op elkaar in. Ferry sloeg effectiever. Gert van Heeringen kon een slimme zwarte bijlslag van Jo Wolters slechts incasseren en verloor.

Zwarte uithaal
Hisham Haout versnipperde de witte stukken van Dick van Enk. Hans Licher – Jaap van Seventer en Kees Ferwerda – Cees Doets: remise. Ronald Bieringa hakte mis en verloor met zwart van Wim Jongejan. Een verraderlijke zwarte uithaal bezorgde Uri Vecht winst tegen Wim Hagendijk. Micha Glas hakte te onnauwkeurig in op Henk van Rijssen’s hout, ten koste van zijn eigen hout. Piet Vroegindeweij – Henk Miedema: remise.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen