FC Horst Ermelo knokt zich tegen SEH naar tweede bekerronde

FC Horst heeft de eerste bekerronde overleefd door in Heerde met 1-2 te winnen van SEH. In een moeizame wedstrijd nam de Ermelose tweedeklasser pas na rust afstand van de ploeg, die in de competitie twee klassen lager speelt.

Compact
FC Horst wist in de eerste helft de mogelijkheden die het kreeg tegen een compact verdedigend SHE niet te benutten. Kort voor rust kreeg de thuisploeg de beste kans, maar Thom van Santen, die in bekerduels het doel verdedigt bij de Ermelose ploeg, voorkwam met een uitstekende redding de openingstreffer. In de tweede helft was FC Horst duidelijk de betere ploeg en werd de SEH nauwelijks nog gevaarlijk. Elroy Martens kreeg in de eerste 20 minuten twee grote kansen, maar de meestal trefzekere spits benutte deze niet.

Raak
In de 70e minuut was het wel raak voor de Ermelose ploeg. Een corner van Amer Torkmani leidde tot een scrimmage voor het SEH-doel, waarbij de bal voor de voeten kwam van Floris Groenewold, die de 0-1 binnen schoot. Vijf minuten voor tijd leek de beslissing te vallen, toen Elroy Martens uit een voorzet van Paul van Pehn de 0-2 inkopte. Door slordig te verdedigen, maakte de Ermelose ploeg het zichzelf nog onnodig moeilijk, want in de slotminuut scoorde de thuisploeg de aansluitende 1-2. Het werd nog even spannend, maar uiteindelijk ging de verdiende overwinning naar FC Horst.

De ploeg van trainer Martijn Kuis hervat komende zaterdag de competitie met de thuiswedstrijd tegen Veensche Boys. De ploeg uit Nijkerkerveen won afgelopen zaterdag met 4-0 van AVW’66 en staat nu op de zevende plaats met elf punten uit acht duels.