Verlies DVS’33 Ermelo tegen Barendrecht domper na roerige week

In hoeverre de perikelen rond het vertrek van hoofdtrainer Richard Plug van invloed zijn geweest op de wedstrijd, die DVS’33 Ermelo zaterdag 16 november thuis speelde tegen Barendrecht, blijft gissen. Feit is, dat een zeer pover spelende Ermelose ploeg met 0-2 verloor en de achterstand op koploper Sparta Nijkerk, die met 2-4 won bij Hoek, zag groeien tot vijf punten.

Al na 2 minuten
DVS kwam al na 2 minuten op een 0-1 achterstand; na onnodig balverlies op het middenveld kapte Peter de Lange zijn directe tegenstander uit en schoot de bal in de verre hoek. In de 6e minuut was DVS dichtbij de gelijkmaker. Een schot van Joshua Patrick werd verwerkt tot corner, waarna een inzet van Jorran van Santen net naast ging.

Zoekende
Vervolgens was DVS twintig minuten lang zoekende; de opbouw verliep omslachtig en traag. In de 27e minuut werd de thuisploeg wel gevaarlijk met een schot van Benjamin Roemeon, dat rakelings over ging. In de 34e minuut leverde een vloeiende Ermelose aanval slechts een corner op en minuut later kopte Joshua Patrick uit een vrije trap van Benjamin Roemeon net over.

Paal
DVS begon goed aan de tweede helft. In de 48e minuut werd de bal bij een Ermelose corner van de doellijn gehaald en een minuut later tikte Barendrecht-doelman Nick van der Ploeg een afstandsschot van Oktay Öztürk schitterend uit de bovenhoek. De thuisploeg zakte weer terug en Barendrecht bleef compact verdedigen. Alleen Joshua Patrick kreeg nog een goede kans, maar de DVS-spits raakte de paal.

Simpel de 2-0
In de 69e minuut vergrootten de gasten de voorsprong. Na slordig balverlies bij de thuisploeg brak Ramy Salem door, omspeelde doelman Daan Huiskamp en scoorde simpel de 0-2. DVS zocht nog wel de aanval, maar echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op. In de slotfase bleef de thuisploeg een grotere achterstand bespaard, omdat Daan Huiskamp de doorgebroken Qjell Krolis van scoren afhield.

DVS’33 Ermelo speelt komende zaterdag een uitwedstrijd tegen Ter Leede. De promovendus, die met 16 punten uit 11 wedstrijden op de achtste plaats staat, was afgelopen weekend vrij. DVS bezet met 25 punten uit 11 duels de tweede plaats op de ranglijst.