FC Horst Ermelo zet Lelystad al voor rust opzij

Dennis Folkerts in actie.

FC Horst heeft zaterdag 9 november de thuiswedstrijd tegen Lelystad’67 met 3-0 gewonnen. De drie doelpunten werden in de eerste helft al gescoord. De Ermelose tweedeklasser steeg naar de zesde plaats op de ranglijst met 12 punten uit 8 duels.

Goede kansen
FC Horst speelde een goede eerste helft, waarin het zes goede kansen creëerde. Na een half uur spelen opende de thuisploeg de score. Uit een corner van Amer Torkmani kwam de bal voor de voeten van Roelof de Groot, die de 1-0 binnenschoot.

Afstandsschot van Dennis Folkers
Zeven minuten later vergrootte de thuisploeg de voorsprong door een afstandsschot van Dennis Folkers, die vanaf zo’n 20 meter de 2-0 scoorde. Nog voor rust werd de wedstrijd eigenlijk al beslist. Opnieuw bereikte Amer Torkmani uit een corner Roelof de Groot, die zijn inzet via Rene Lubbersen in het doel zag belanden: 3-0.

De ‘nul’ houden
In de rust hamerde trainer Martijn Kuis erop, dat zijn ploeg in ieder geval ‘de nul’ moest houden en daarnaast moest proberen om nog verder uit te lopen. Dat eerste lukte, maar gescoord werd er niet meer, hoewel de thuisploeg daar wel de kansen voor kreeg.

Debuut Mees van de Kuil
In de tweede helft maakte de 16-jarige Mees van de Kuil, speler van FC Horst JO19-1, zijn debuut in de hoofdmacht van de Ermelose tweedeklasser.

FC Horst speelt komende zaterdag in de tweede ronde van het districtsbekertoernooi in Heerde tegen vierdeklasser SEH.

Hervatting competitie
De ploeg van trainer Martijn Kuis hervat de competitie op zaterdag 23 november met de thuiswedstrijd tegen Veensche Boys. De ploeg uit Nijkerkerveen won afgelopen zaterdag met 4-0 van AVW’66 en staat nu op de zevende plaats met 11 punten uit 8 duels.