DVS’33 Ermelo wint in attractieve wedstrijd van VVSB

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 9 november in Noordwijkerhout met 1-3 gewonnen van VVSB (zondag). De Ermelose derde divisionist blijft staan op de tweede plaats van de ranglijst met 25 punten uit 10 wedstrijden, twee punten minder dan koploper Sparta Nijkerk, dat met 0-4 won bij Ter Leede.

Vermakelijk
Het was een vermakelijke wedstrijd, waarin beide ploegen wilden voetballen. Na een goed begin van DVS zocht de thuisploeg de aanval. Dat resulteerde in een aantal gevaarlijke corners. In de 20e minuut kon de Ermelose defensie de bal na een hoekschop eerst nog wegwerken. De afvallende bal werd echter door Loyd v.d. Wilde opnieuw voorgezet en ingekopt door Peter Verhoeve: 1-0. DVS nam het initiatief over en kwam in de 38e minuut langszij. Een vrije trap van Soufian Moro vanaf ruim 20 meter verdween via de kluts in het doel van VVSB: 1-1.

‘Wonderdoelpunt
Na de pauze bleven de gasten de aanval zoeken en kregen een aantal uitstekende kansen. In de 63e mniuut stuitte Benjamin Roemeon op doelman Ruben Valk, die zes minuten later ook een schot van Olivier Pilon onschadelijk maakte. In de 73e minuut was het wel raak voor DVS. Frank van der Burg had blijkbaar goed gekeken naar het ‘wonderdoelpunt’ van Hakim Ziyech voor Ajax, want hij schoot eveneens vanuit een ‘onmogelijke’ hoek rechtstreeks op het doel en zag de bal via de vingertoppen van de keeper in de linkerbovenhoek verdwijnen: 1-2.

Knap gestopt
VVSB gaf zich echter nog niet gewonnen en was enkele malen dichtbij de gelijkmaker. Invaller Mohamed El Osrouti schoot voor open doel hoog over en een inzet van Loyd van der Wilden werd knap gestopt door DVS-doelman Daan Huiskamp. Drie minuten in blessuretijd viel de beslissing. Nadat een aanval van de thuisploeg was gestrand, bereikte Joran van Santen met een dieptepass Rafaël Uiterloo, die zichzelf tussen drie man knap vrijspeelde en vanaf zo’n 25 meter de bal laag in de linkerhoek schoot: 3-1.

Komende zaterdag staat voor DVS de thuiswedstrijd tegen Barendrecht op het programma. De degradant uit de Tweede Divisie speelde afgelopen zaterdag met 2-2 gelijk tegen Jong Almere FC en staat nu op de 12e plaats van de ranglijst met 13 punten uit 11 duels.