Door winst nadert Dames 1 Pauwervoll Ermelo de top drie

Het eerste damesteam van Pauwervoll heeft donderdagavond 7 november in sporthal Calluna met 3-1 gewonnen van VZK dames 1. De Ermelose ploeg steeg naar de vierde plaats op de ranglijst.

Slordig
De thuisploeg begon traag aan de eerste set, waardoor de tegenstander druk kon zetten. De Ermelose volleybalsters speelden niet vrijuit en de pass was slordig. VZK profiteerde hiervan en pakte de set met 20-25.

Voortvarender
In de tweede set gingen de Ermeloërs veel voortvarender van start. Er zat meer overtuiging in zowel de service als de aanval en de gasten hadden hier geen antwoord op. Met de nette spelverdeling van Laura Schreuder kwamen alle aanvalsters goed uit de verf. Pauwervoll pakte snel een ruime voorsprong, die niet meer werd weggegeven wat resulteerde in een 25-13 setwinst.

Tempo
De Ermelose volleybalsters stoomden in de derde set in hetzelfde tempo door. VZK stond voornamelijk te verdedigen, maar wist met een paar lastige service-series toch nog wat dichterbij te komen. Het mocht echter niet baten, want Pauwervoll pakte met 25-19 ook de derde set.

Mooie voorsprong
In de laatste set lieten de Ermelose dames zich geen moment verrassen door de bezoekers. Mede door de service van Romee van Keeken pakte de thuisploeg wederom een mooie voorsprong. VZK moest vooral verdedigen met slecht sporadisch een sterke aanval. De Ermelose ploeg kwam geen moment in de problemen en won ook de laatste set met 25-15.

Maandag en vrijdag
Op maandag 11 november speelt Pauwervoll een bekerwedstrijd in sporthal Calluna; aanvang 19.30 uur. Op vrijdag 15 november spelen dames de volgende competitiewedstrijd tegen EVV Bultman-Hartholt D in sporthal ’t Huiken te Elburg; aanvang 19.00 uur.