Onrustig spelend Dames 1 Pauwervoll Ermelo wint tóch van Surf Hoevelaken

Dames 1 van Pauwervoll heeft zaterdagavond 2 november de wedstrijd tegen Surf in Hoevelaken met 2-3 gewonnen. Donderdag 7 november spelen de Ermelose dames tegen VZK dames 1. De wedstrijd in sporthal Calluna begint om 19.30 uur.

Rommelig
In de eerste set gaf Pauwervoll na een rommelig begin de jonge ploeg van Surf voldoende ruimte om in de buurt te blijven. Met de snelle Anne van Hoof en Erika Toorman in het achterveld wisten de gasten het verdedigend goed vol te houden. Uiteindelijk bouwde Pauwervoll een voorsprong op en won de eerste set met 17-25.

Meer servicedruk
In de tweede set gingen de Ermelose dames beter van start. Met meer servicedruk brachten zij de dames van Surf in de problemen. Mede dankzij een lange serviceserie van Linda van Norden stoomde Pauwervoll door naar de 8-25 winst.

Onrustig
In de derde set maakte Surf meer gebruik van de ervaren speelsters, waardoor een heel ander spel ontstond. De bezoekers speelden onrustig en hoewel zij wel in de buurt bleven, werd de set met 25-20 verloren.

Pit eruit
In de vierde set was de pit eruit bij het Ermelose team. Er werden veel onnodige fouten gemaakt en Surf profiteerde door met 25-14 te winnen.

Ritme terug
In de vijfde set ging het gelijk op. Pauwervoll keek tot 8-7 tegen een achterstand aan. Daarna vonden de Ermelose volleybalsters hun ritme terug, en met meer druk op de service trokken zij de beslissende set met 11-15 naar zich toe.