EFC’58 Ermelo wint lastige uitwedstrijd tegen Ede/Victoria

EFC’58 won zaterdag 2 november met 2-3 bij vv Ede/Victoria, dat door de nederlaag nu hekkensluiter is. De Ermelose vierdeklasser handhaaft zich op de derde plaats van de ranglijst met 16 punten uit 7 duels. De achterstand op koploper Fortissimo, die nog zonder puntverlies is, bedraagt vijf punten.

EFC’58 kwam uitstekend uit de startblokken en liet de ene na de andere mooie aanval zien. Dat resulteerde al in de derde minuut in een Ermelose voorsprong. Ihab Azzouriali bereikte met een fraaie pass Jorick Priem, die zichzelf handig vrijspeelde en de 0-1 liet aantekenen. De gasten bleven aanvallen, maar door pech en soms wat onnauwkeurigheid bleef een grotere voorsprong vooralsnog uit.

Tot de 32e minuut, toen Jorick Priem zich weer liet gelden en na een mooie aanval over links Jochem Dekker in staat stelde 0-2 te scoren. Met een grove charge op het been van Jorick Priem probeerde de thuisploeg de angel er bij EFC uit te halen. Het leverde de dader een rode kaart op en de Ermelose topscorer raakte dusdanig geblesseerd, dat hij na de pauze niet kon terugkeren.

Tegen tien man gingen de gasten goed door in de tweede helft. Dat leidde in de 47e minuut al tot de 0-3 uit een aanval over rechts, waarbij Jochem Dekker goed doorging en doel trof. Er volgde een kwartier met veel aanvallen, maar geen doelpunten voor EFC. Vervolgens werden de bezoekers gemakzuchtig, de combinaties lukten niet meer en slordigheden namen toe. Ede/Victoria begon met de wind mee en fysiek voetbal de Ermelose ploeg onder druk te zetten. Door laconiek ingrijpen in de EFC-defensie kon de thuisploeg 1-3 scoren.

Vervolgens gingen alle remmen los bij de Edenaren en de gasten kwamen niet meer aan voetballen toe. Gepruts in de achterhoede leidde in de 80e minuut tot de tweede treffer van de Edenaren. In de slotfase moest de voorsprong met hand en tand verdedigd worden. Uiteindelijk mocht EFC nog van geluk spreken dat het 2-3 bleef, hoewel het over de gehele wedstrijd bezien een dik verdiende overwinning was voor de Ermelose ploeg.

EFC’58 speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen EZC’84. De ploeg uit Epe verloor met 2-1 van Harskamp, dat de eerste punten pakte. EZC staat op de 12e plaats met 4 punten uit 7 duels. De wedstrijd op sportpark ‘De Zanderij’ begint om 14.30 uur.