FC Horst Ermelo onderuit tegen hekkensluiter FC Dinxperlo

Spits Elroy Martens.

FC Horst heeft zaterdag 2 november de uitwedstrijd tegen hekkensluiter FC Dinxperlo met 1-0 verloren. Daarmee kwam een einde aan een goede reeks van drie gewonnen duels op rij. De Ermelose tweedeklasser is gezakt naar de achtste plaats op de ranglijst met negen punten uit zeven duels.

Huiswerk
FC Horst-trainer Martijn Kuis had zijn ‘huiswerk’ vooraf goed gedaan en wist daardoor dat FC Dinxperlo absoluut niet onderschat mocht worden. “Het is een goed voetballende ploeg, die weliswaar puntloos onderaan staat, maar een bijzonder zwaar programma achter de rug heeft met 5 wedstrijden tegen ploegen uit de top vijf”, aldus Kuis.

Kluts
In de eerste helft kregen beide ploegen nauwelijks kansen. Toch werd het vlak voor rust 1-0 voor de thuisploeg, toen een aanvaller nabij de achterlijn twee spelers passeerde en zijn voorzet via de kluts in het doel van FC Horst zag belanden.

Met man en macht
De gasten kregen direct na de rust een 100% kans om de stand gelijk te trekken. Ramazan Leebeek bereikte na een goede actie Elroy Martens; de doorgaans trefzekere spits schoot de bal naast. FC Horst bleef de aanval zoeken, maar Dinxperlo verdedigende de voorsprong met man en macht.

Rood voor doelman
In de slotfase liet Ronald Verhoef zich provoceren en gaf zijn tegenstander een duw. Gevolg een penalty en een directe rode kaart voor de Ermelose doelman. Omdat FC Horst al drie keer gewisseld had, moest veldspeler Amer Torkmani proberen de strafschop te stoppen. Dat lukte op magistrale wijze, waardoor het 1-0 bleef.

Zwaar teleurgesteld
Zelfs met tien man behielden de bezoekers een overwicht en probeerden tot het eind toe de gelijkmaker te forceren, maar ze kwamen er gewoon niet doorheen. FC Dinxperlo koesterde de eerste drie competitiepunten en FC Horst moest zwaar teleurgesteld de verre terugreis aanvaarden.

FC Horst speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen Lelystad’67, dat afgelopen zaterdag in Westervoort met 3-0 onderuit ging tegen AVW’66. De polderbewoners bezetten de voorlaatste plaats op de ranglijst met drie punten uit zeven duels.