DVS’33 Ermelo viert feest na winst op VVOG

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 2 november de ‘Derby van de Veluwe’ tegen VVOG met 1-0 gewonnen. De Ermelose derde divisionist passeerde het niet-spelende Hoek op de ranglijst en staat nu op de tweede plaats met 22 punten uit 9 duels. De achterstand op koploper Sparta Nijkerk, die met 3-0 won van Harkemasse Boys, bedraagt twee punten.

Fraaie redding
In de eerste 20 minuten van de wedstrijd kregen beide ploegen enkele kansen, maar de keepers voorkwamen de openingstreffer. In de 21e minuut schoot Olivier Pilon van dichtbij goed in, maar oud-DVS-doelman Paul Eppink redde fraai. Een minuut later belandde een inzet van Pilon net naast het doel van VVOG.

Ultieme sliding
In de 42e minuut verkeek de Ermelose verdediging zich op een dieptepass van de Caifano Latuperissa. De uitkomende DVS-doelman Daan Huiskamp werd geklopt door Bas Wobben, die leek te scoren, maar Jeremy Jonkers wist met een ultieme sliding de bal vlak voor de doellijn tot hoekschop te verwerken. Even later werd VVOG opnieuw gevaarlijk uit een counter, maar de bal kon nog net weggewerkt worden.

Rakelings over
Vijf minuten na rust kwamen bij een goede voorzet van Benjamin Roemeon, de gevaarlijkste aanvaller aan DVS-zijde, Joshua Patrick en vervolgens Olivier Pilon niet tot een doeltreffend schot. Na een uur spelen kopte Jurriën Hop uit een corner rakelings over het Ermelose doel. In de 64e minuut werd een gevaarlijk afstandsschot van Oktay Öztürk gestopt door Paul Eppink en even later zag de VVOG-doelman een inzet van Benjamin Roemeon rakelings naast gaan.

Op voorsprong
Beide ploegen bleven slordig in de opbouw en leden veel onnodig balverlies. Toch was het DVS, dat in de 81e minuut op een 1-0 voorsprong kwam. Invaller Soufyan Moro nam vanaf zo’n 40 meter een vrije trap, waarbij de bal over alles en iedereen heen in het Harderwijkse doel belandde.

Dubieus
In de slotfase zorgde scheidsrechter Nick Smit met een aantal dubieuze beslissingen, dat het toch nog een echte derby werd. Zo gaf hij een onterechte vrije trap aan de gasten net buiten het strafschopgebied van DVS, toen een bal van dichtbij een hand raakte. Het schot van Rihairo Meulens werd echter geblokt.

Extra tijd
In de extra tijd miste Joshua Patrick de controle om de wedstrijd te beslissen. Even later werd de DVS-spits vastgehouden, maar de leidsman uit Huizen liet doorspelen. Vervolgens onderbrak Oktay Öztürk de tegenaanval met een overtreding en kon met een tweede gele kaart vertrekken.

Vreugde alom
De bezoekers wisten echter niet te profiteren van de numerieke meerderheid. Na het laatste fluitsignaal was de vreugde bij heel DVS enorm, temeer omdat de Ermelose ploeg in de laatste drie derby’s tegen VVOG uitermate kostbare punten verspeelde.