DVS’33 Ermelo breekt verzet Excelsior’31 en wint

DVS’33 heeft zaterdag 26 oktober in Rijssen met 1-3 gewonnen van Excelsior’31 en blijft met 19 punten uit 8 duels op de derde plaats staan. De achterstand op koploper Sparta Nijkerk, dat met 1-2 won bij Odin’59 bedraagt twee punten. Ook Hoek heeft dankzij de 4-0 thuiszege tegen ONS Sneek twee punten voorsprong op de Ermelose ploeg, maar speelde wel twee duels meer.

De handen vol
De bezoekers hadden voor rust de handen vol aan Excelsior’31. DE thuisploeg kreeg in de 4e minuut de eerste kans. DVS-doelman Daan Huiskmap kreeg een goed genomen vrije trap van Vincent Schmidt niet onder controle, maar de bal kon weggewerkt worden.

In de 9e minuut wist Huisman met een knappe redding de openingstreffer te voorkomen. Ook DVS kreeg kansen, maar kopballen van Joshua Patrick (12e minuut) en Oktay Öztürk (23e minuut) gingen rakelings naast en over. Na ruim een half uur spelen werd een inzet van Joshua Patrick knap gekeerd door Excelsior-doelman Melvin Koetsier.

Met uiterste krachtsinspanning
Zes minuten later voorkwam collega Huiskamp met een uiterste krachtsinspanning aan de andere kant een treffer van Hielke Penterman. In de 43e minuut opende DVS de score, toen Joshua Patrick uit de kluts de 0-1 binnenschoot. In de tweede helft gingen de bezoekers goed door.

In de 47e minuut stuitte Joshua Patrick nog op de keeper van de thuisploeg, maar vijf minuten later nam de DVS-spits uit een afgemeten voorzet van Benjamin Roemeon de bal ‘vol op de slof’: 0-2. Excelsior’31 gaf zich nog niet gewonnen en in de 58e minuut zorgde Hakim Ezafzafi met een schitterend schot voor de aansluitende 1-2.

De vreugde bij de thuisploeg was echter van korte duur, want twee minuten later werd Olivier Pilon binnen de beruchte lijnen gehaakt door Niek Davina en legde scheidsrechter Eijgelsheim de bal op de stip. Strafschoppenspecialist Oktay Öztürk schoot de bal beheerst binnen: 1-3. Daarmee was het verzet gebroken bij de Rijssenaren en kon DVS de wedstrijd zonder problemen uitspelen.

Zaterdag
Komende zaterdag staat de altijd beladen thuisderby tegen VVOG op het programma. De Harderwijkse ploeg was vrij en staat met 8 punten uit 8 duels op de 14e plaats van de ranglijst. Zeker geen reden voor onderschatting, want de derby’s zijn altijd wedstrijden op zichzelf en leverden DVS vorig seizoen slechts één punt op.