FC Horst Ermelo boekt de derde zege op een rij

Paul ven Prehn scoort tweemaal voor FC Horst.
Foto: Archieffoto

FC Horst heeft zaterdag 26 oktober de thuiswedstrijd tegen Renswoude met 6-2 gewonnen, de derde zege op rij. De Ermelose tweedeklasser nam al voor rust met 5-1 afstand en kon daardoor de tweede helft rustig uitspelen. FC Horst steeg naar de zesde plaats van de ranglijst met 9 punten uit 5 duels.

Knappe reddingen
De Ermelose ploeg kwam al in de 7e minuut op een 1-0 voorsprong; Floris Groenewold bediende Paul van Prehn, die direct schoot en daarmee de keeper van Renswoude verraste. De bezoekers gingen op jacht naar de gelijkmaker en kregen kansen. Mede dankzij knappe reddingen van FC Horst-doelman Ronald Verhoef bleef een tegentreffer uit. Na 20 minuten pakte de thuisploeg de draad weer op en nam dankzij drie fraaie treffers binnen vijf minuten ruim afstand. In de 20e minuut schoot Brandon Karangkwa van buiten het strafschopgebied de bal schitterend binnen.

De strijd gestreden?
In de 22e minuut scoorde Amer Torkmani 3-0 en twee minuten later kopte Paul van Prehn op aangeven van Dennis Folkers vallend de 4-0 binnen. De strijd leek gestreden, maar in de 33e minuut deed Arjan Verheij iets terug door namens Renswoude 4-1 te scoren. Twee minuten later bracht Elroy Martens, na opnieuw goed voorbereidend werk van Dennis Folkers, de marge weer op vier treffers en besliste daarmee de wedstrijd.

Renswoude zoekt de aanval
In de tweede helft deed FC Horst het rustig aan. Renswoude legde zich nog niet bij de nederlaag neer en zocht de aanval. Dat leidde in de 68e minuut tot de 5-2 door een afstandsschot van Larson van Dijk. De gasten kregen nog enkele kansen om de spanning terug te brengen, maar faalden in de afwerking. Het slotakkoord was in de 89e minuut voor FC Horst. Bij een actie van Dennis Folkers maakte een verdediger van Renswoude hands. De bal ging op de stip en Elroy Martens verzilverde de strafschop feilloos, waarmee hij de eindstand op 6-2 bepaalde.

Trainer dik tevreden
FC Horst-trainer Martijn Kuis: “We speelden een fantastische eerste helft, die we met goed voetbal en uitgespeelde doelpunten afsloten met een 5-1 voorsprong. Je wil dan graag na rust doorgaan, maar dan wordt het toch minder zorgvuldig, ontbreekt de scherpte en sluipt er wat gemakzucht in de ploeg. Amer Torkmani raakte geblesseerd, toen hij scoorde en Paul van Prehn heb ik uit voorzorg gewisseld. Al met al ben ik natuurlijk dik tevreden met deze klinkende overwinning.”

Zaterdag
FC Horst speelt komende zaterdag een uitwedstrijd tegen FC Dixperloo. De ploeg uit de Achterhoek verloor in Lelystad met 4-0 bij het hooggeplaatste Unicum en staan met nul punten uit zes duels op de voorlaatste plaats van de ranglijst.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden