Dindoa Ermelo ontsnapt in allerlaatste minuut aan verlies tegen Wit Blauw

Aniek Odding scoort kort voor tijd de 19-19 gelijkmaker tegen Wit Blauw.

Dindoa heeft zaterdag 26 oktober in een spannende ‘jo-jo wedstrijd’ thuis met 19-19 gelijk gespeeld tegen Wit Blauw. Deze laatste wedstrijd op het veld was tevens de eerste returnwedstrijd in de veldcompetitie. De Ermelose korfballers begonnen het seizoen in Kampen tegen Wit Blauw. Ze stonden daar de hele wedstrijd voor, maar verloren in de laatste minuut.

Heen en weer
Aniek Odding maakte in de eerste minuut de 1-0, waarna Wit Blauw een 1-2 voorsprong nam. De Kampenaren gingen na een 3-3 gelijke stand helemaal en los en kwamen met 3-6 voor. Dindoa reageerde zeer sterk door vijfmaal maal achtereen te scoren, waarmee het met 8-6 de leiding nam. Daarna was het weer de beurt aan de gasten, die dankzij drie treffers op 8-9 kwamen. In de slotfase van de eerste helft ging het gelijk op, wat resulteerde in een 11-11 ruststand. Dindoa nam in de tweede helft direct het initiatief en scoorde tweemaal: 13-11. Daarna had Wit Blauw weer de overhand en kwam met 13-14 voor.

Alles op alles
De thuisploeg maakte de achterstand opnieuw goed en sloeg bij 17-14 een gaatje van drie punten. De Kampenaren kwamen wederom terug en stonden met nog 2 minuten te spelen zelfs met 17-19 voor. Dindoa liet zich echter niet kennen, zoals in Kampen en zette alles op alles. Via Daphne van den Berg werd het 18-19 en in de allerlaatste minuut scoorde Aniek Odding met een fraaie doorloopbal de 19-19 gelijkmaker. Dindoa sluit het eerste deel van de veldcompetitie in de Overgangsklasse B af met een vijfde plaats op de ranglijst met 7 punten uit 8 duels.

Doelpunten Dindoa: Karianne van der Velde 2. Kasper Velgersdijk 2. Aniek Odding 2. Jonathan van der Beek 2. Tom van den Berg 3. Saskia Lieman 4. Daphne van den Berg 4.

Dindoa 2 veegde Wit Blauw 2 met 24-14 compleet van het veld en blijft koploper.

• Half november begint de zaalcompetitie.