Heel Ermelo Beweegt trekt volle sporthal met duur(zaam)sportfestijn

Foto: Heel Ermelo Beweegt

Het duur(zaam)sportfestijn trok woensdag 23 oktober een volle sporthal. Alle kinderen beleefden een sportieve, leuke en gezonde middag.

Dit bericht organisator Heel Ermelo Beweegt.

Inteken van duurzaamheid
De maand oktober staat ook in de gemeente Ermelo in het teken van duurzaamheid. Verschillende organisaties initiëren activiteiten rondom dit thema op diverse plekken in Ermelo. Een duurzame leefomgeving is voor iedereen belangrijk, zo ook voor onze jongere inwoners.

Duurzame spelletjes
De woensdagmiddag in de herfstvakantie stond daarom ook voor Heel Ermelo Beweegt in het teken van duurzaamheid. De zalen bij Sportcentrum Calluna waren volgebouwd met duurzame spelletjes. De kids en hun ouders vermaakten zich o.a. met bowlen met flessen, de hoogste toren bouwen met dozen en klimmen met oude fietsbanden. Kinderen konden zich daarnaast ook aanmelden voor freerun clinics. De clinics waren razend populair, de inschrijvingen waren al na 10 minuten vol. Wegens de grote belangstelling werd zelfs een derde clinic georganiseerd.

Smoothie fietsen
Al het sporten en spelen kost natuurlijk energie. Hier hadden de buurtsportcoaches van Heel Ermelo Beweegt goed aan gedacht. Een mooie twist naar de duurzaamheid waren de smoothie fietsen. Buurtsportcoach Iris vertelt: “De smoothie fietsen hebben overuren gedraaid, de rij werd alleen maar langer. Kinderen konden hun eigen smoothie samenstellen en als ze hard trapten was een lekkere smoothie hun beloning.” Albert Heijn Ermelo zorgde als Jongeren op Gewicht partner voor alle ingrediënten.

IJs in Ermelo
Het team van Heel Ermelo Beweegt kijkt terug op een geslaagde middag. “We hebben weer veel kinderen in beweging gekregen, hopelijk trekken we deze lijn door naar het volgende buurtsportfestijn.” In de kerstvakantie is het buurtsportfestijn niet in de zaal, maar op het ijs. Er is dan een samenwerking met “IJs in Ermelo”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden