Fietscrosser Jasmine de Roo uit Ermelo scoort zilver

Jasmine de Roe en Quinty Leune pakken finaleplaatsen in Putten.

Het laatste Provinciaal Kampioenschap Fietscross werd zaterdag 19 oktober gehouden bij Fietscrossclub Putten. De organiserende vereniging was zeer succesvol, want Anna Bos, Joost en Rick Schalk, Lars Goorhuis en Paul van der Leij werden kampioen.

Jasmine de Roo
Er kwamen ook vier Ermelose rijders van FCC Putten in actie op de thuisbaan. Jasmine de Roo wist in haar klasse meisjes 10/11 jaar in alle manches als tweede over de finish te komen wat haar een plaats in de eindstrijd opleverde. In de finale behaalde zij een mooie tweede plaats

Quinty Leune
Quinty Leune reed in de klasse meisjes 16 jaar en ouder. Met 2 derde en een vierde notering in de manches behaalde zij eveneens de finale, waarin ze op de zesde plaats eindigde.

Sanne van de Pol
Sanne van de Pol plaatste zich in de klasse meisjes 16 jaar en ouder ook voor de finale, waarin zij op de achtste plaats eindigde.

Tygo Leune
In de klasse jongens 18 jaar en ouder gingen Tygo Leune en Stefan van den Berge van start. Tygo plaatste zich met een derde, eerste en vierde plaats voor de halve finale. Daarin kwam hij te kort om door te gaan naar de finale.

Stefan van den Berge
Met een tweede, derde en zevende plaats in de manches plaatste Stefan zich voor de halve finale, waarin ook hij strandde.

• Het kampioenschap was een mooie afsluiting van het seizoen, waarin de Ermelose Fietscrossers diverse keren een podiumplaats veroverden. Zij gaan weer hard trainen voor het nieuwe seizoen.