Na dipje pakt EFC’58 Ermelo de winnende draad weer op

EFC’58 heeft zaterdag 12 oktober de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Harskamp eenvoudig met 4-0 gewonnen en nam daarmee revanche voor de eerste seizoensnederlaag, die het de week daarvoor leed tegen Harfsen. De Ermelose vierdeklasser steeg op de ranglijst naar de derde positie met negen punten uit vier duels.

Sterker
EFC’58 was vanaf het beginsignaal sterker dan Harskamp. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Yorick Priem op aangeven van Jurjan Yamal Zandvliet. Dat was tevens de ruststand.

Binnen tien minuten
In de tweede helft ging EFC goed door en besliste binnen tien minuten de wedstrijd. In de 54e minuut scoorde Jochem Dekker 2-0 na goed voorbereidend werk van Yorick Priem. De aangever stond acht minuten later ook aan de basis van de 3-0, die eveneens gescoord werd door Jochem Dekker.

Dik verdiend
Een kwartier voor tijd bepaalde Erik Liibaan de eindstand op 4-0. Het was een dik verdiende zege voor EFC, die nog veel hoger had kunnen uitvallen, als meer kansen waren benut. Verdedigend kwam de Ermelose ploeg geen moment in de problemen.

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Almen op het programma. Deze ploeg wist afgelopen zaterdag met 0-3 te winnen bij SDS’55 en staat nu met zeven punten uit vier duels op de vierde plaats.