FC Horst Ermelo superblij met eerste winst in competitie

Elroy Martens scoort tweemaal voor FC Horst.
Foto: Archief Theo Aalten

FC Horst heeft na nederlagen in de eerste drie competitiewedstrijden zaterdag 12 oktober thuis met 2-0 gewonnen van AVW’66. De Ermelose tweedeklasser is op de ranglijst gestegen naar de negende plaats met drie punten uit vier duels.

Flitsend
FC Horst kwam flitsend uit de startblokken; in de eerste minuut kwam Elroy Martens al oog in oog met de keeper van AVW’66, die een snelle achterstand wist te voorkomen. De thuisploeg was de bovenliggende partij en creëerde met goed voetbal de beste kansen.

Na een half uur spelen dwong Ramazan Leebeek met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied de doelman van de gasten opnieuw tot een redding. In de 44e minuut opende de thuisploeg verdiend de score. Ramazan Leebeek bereikte met een voorzet vanaf rechts Elroy Martens, die diagonaal de 1-0 inkopte.

Bovenliggende partij
Ook in de tweede helft was FC Horst de bovenliggende partij. Paul van Prehn was enkele malen dichtbij een treffer, maar kwam niet te scoren. Net als in voorgaande wedstrijden werkte de middenvelder hard en was belangrijk voor de ploeg, maar het zit hem nog niet mee bij het afronden van de kansen.

In de 70e minuut vergrootte FC Horst de voorsprong en weer stond Ramazan Leebeek aan de basis van de treffer. Deze keer brak hij door op links en legde de bal breed op Elroy Martens, die eenvoudig de 2-0 kon binnenschieten. De thuisploeg gaf nauwelijks kansen weg, zodat de overwinning niet meer in gevaar kwam.

Superblij
Trainer Martijn Kuis: “Wij zijn natuurlijk superblij met de winst, maar er is bij ons zeker geen sprake van een feeststemming. De ploeg heeft met goed voetbal veel kansen gecreëerd en verdedigend weinig weggegeven. We maken progressie en deze terechte overwinning geeft vertrouwen.

In de komende wedstrijden moeten we proberen een stabiele plek in de middenmoot te veroveren. Komende zaterdag spelen we tegen Be Quick Zutphen, dat met nul punten uit vier wedstrijden hekkensluiter is. Dat is echter absoluut geen reden voor onderschatting.

Je weet natuurlijk niet hoe hun nederlagen tot stand zijn gekomen. Wij verdienden tenslotte ook meer in de eerste drie wedstrijden, maar stonden toch met lege handen. Bovendien zal Be Quick zich willen revancheren voor de 8-1 nederlaag, die het afgelopen zaterdag leed bij titelkandidaat Unicum.’’

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden