Dindoa Ermelo wint eenvoudig van ASVD Dronten

Dindoa heeft zaterdag 12 oktober de thuiswedstrijd tegen ASVD eenvoudig met 30-21 gewonnen, waarmee het de tweede overwinning op rij in de Overgangsklasse boekte. De Ermelose ploeg moest een aantal seizoenen het onderspit delven tegen de ploeg uit Dronten, die dit seizoen behoorlijk heeft ingeleverd aan kwaliteit.

Scherp en sterk
Het duurde even voordat de Ermelose korfballers op gang kwamen, maar na een 1-1 stand wist een scherp en sterk Dindoa uit te lopen naar 7-2. Vooral Roy van Boven, dit seizoen overgekomen van Unitas was trefzeker en scoorde in de eerste helft al vijf velddoelpunten. De ploeg van coach Steven Brink ging met een goed gevoel en een 16-9 voorsprong de rust in.

Genieten
Ook in de tweede helft was Dindoa scherper in het schot en verdedigde strak en gedisciplineerd. Bij de thuisploeg konden de spelers elkaar uitstekend vinden, wat leidde tot een voorsprong van 14 punten bij de stand 26-12. Met de wetenschap, dat Dindoa de wedstrijd niet meer uit handen zou geven, wisselde coach Steven Brink een aantal reservespelers om hen ook nog te kunnen laten genieten van deze overwinning.

Driemaal
Jelmer Steenkamp viel in en scoorde direct driemaal. In de slotfase van de wedstrijd bij een 28-14 stand, lukte het ASVD om nog een paar keer te scoren en de achterstand terug te brengen tot 28-18. Vervolgens nam Dindoa weer het initiatief en zorgde uiteindelijk voor een 30-21 eindstand.

Doelpunten Dindoa: Karianne van der Velde 1; Tom van den Berg 2; Jonathan van der Beek 2; Daphne van den Berg 3; Jelmer Steenkamp 3; Aniek Odding 3; Kasper Vegersdijk 4; Saskia Lieman 4 (2); Roy van Boven 8.

Komende zaterdag staat de zware uitwedstrijd tegen HKC uit Hardinxveld-Giessendam op het programma.