Damesteam1 Pauwervoll Ermelo houdt hoofd koel en wint

Foto: Lisanne Leune

Het dames 1 team van Pauwervoll heeft na de 3-1 bekerwinst tegen DOS en de 4-0 overwinning in de competitiewedstrijd tegen Blok EVC D2, donderdag 10 oktober het duel in Epe tegen Jumbo Van Andel-Ormi met 1-3 gewonnen.

De eerste set begonnen beide teams wat voorzichtig, waardoor de wedstrijd traag op gang kwam. Na de eerste time-out voerde Pauwervoll de servicedruk op. Met series van onder andere Renske Beulen bouwden de Ermelose volleybalsters een voorsprong op en wonnen de set werd uiteindelijk met 15-25.

De tweede set sloeg er onrust toe in het Ermelose team. Ormi profiteerde daarvan door een kleine voorsprong op te bouwen. De Ermeloërs maakten veel fouten, waaronder ook met de service. Hierdoor was de druk uit de eerste set weg en hield Ormi een veilige voorsprong vast, wat leidde tot 25-21 setwinst.

De derde set wist Pauwervoll het niveau van de eerste set weer te bereiken, maar werden nog steeds te veel fouten gemaakt. Bij vlagen kwamen de aanvalsters goed uit de verf, waaronder Babs den Dulk op midden en Crystal Koelewijn op links, waardoor de gasten uiteindelijk een voorsprong pakte en de set met 17-25 wonnen.

In de vierde set had Pauwervoll last van wisselvalligheid, waardoor het lang gelijk op ging. Halverwege de set wisten de Ermeloërs een kleine voorsprong op te bouwen en leken de winst te pakken. Tegen het einde kreeg Ormi nog een opleving, waardoor het bij 24-24 nog spannend werd. De Ermelose volleybalsters hielden het hoofd echter koel en pakten de laatste twee punten, waarmee ook de laatste set werd gewonnen met 24-26.

Maandag
Op maandag 28 oktober speelt Pauwervoll een bekerwedstrijd tegen Jumbo Van Andel-Ormi dames 1 in sporthal Calluna; aanvang 19.30 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden