MTB route Harderwijk-Ermelo feestelijk geopend

Foto: Eigen foto

Na enkele jaren van intensieve voorbereiding, planning en uitvoering werd zaterdag 5 oktober de MTB route Harderwijk-Ermelo feestelijk geopend. De route werd daarvoor al intensief gebruikt, maar nu is alle bewijzering inclusief die van de aanrijdroutes rond.

Vol enthousiasme
Sportverslaggever Evert ten Napel voelde Leo van der Velden en Marcel Companjen, wethouders van respectievelijk de gemeente Ermelo en de gemeente Harderwijk, aan de tand over samenwerking, sportiviteit en natuurlijk het gezamenlijke doel van de aanleg van deze MTB route. De voorzitters van de Veluwse Wieler Vereniging, Andries Jansen en Noord Veluwe, Jacko Dekker, bevestigden vol trots dat de intensieve samenwerking niet alleen had geleid tot de aanleg van de route, maar ook de band tussen de twee verenigingen heeft versterkt. De gemeenten waren de opdrachtgever; de twee wielerverenigingen en terreinbeheerders hebben deze opdracht vol enthousiasme opgepakt. Patrick Jansen, routeontwerpen en -bouwer, begeleidde het project.

Samenwerking
Samenwerking is bij een project als de aanleg van een MTB route de basis voor het succes. Daarnaast is een flinke dosis doorzettingsvermogen, overtuigingskracht en motivatie van groot belang om het doel te bereiken. De uitstekende samenwerking was er niet alleen tussen de twee wielerverenigingen. Ook de vele terreineigenaren en -beheerders waren nauw betrokken en dat leidde naast de ruimte voor prachtige nieuwe singletracks ook tot een beter wederzijds begrip. Tot slot raakten sponsoren steeds meer enthousiast. Zij ontdekten de kracht van een aantrekkelijk route die mountainbikers met de aangesloten horeca en recreatie in contact brengt. De cirkel is dan rond. Het doel van een aantrekkelijker recreatiegebied op de Noord Veluwe wordt gelinkt aan een schitterend aanbod voor mountainbikers. De route kon alleen maar tot stand komen door de tomeloze inzet van vele vrijwilligers vanuit beide wielerverenigingen, maar ook van daarbuiten.

Drie lussen
De route bestaat uit drie lussen. De groene lus Harderwijk van 22 km met technische singletracks, pittige hoogteverschillen, mooie uitzichten over het Beekhuizerzand, de fraaie Leuvenumse bossen en de Leuvenumse beek.

De blauwe lus Ermelo van 22 km voert over uitdagende singletracks, de uitgestrekte Ermelosche Heide, het Speulder bos en is daardoor zeer afwisselend

De rode lus is een special lus die grotendeels loopt over het eigen terrein van Trek. De lengte is 5 km. Het is een korte, maar technisch aantrekkelijk route. Flink vaart, fijne flow, mooie jumps, kombochten, kortom: mooie lus! Leuk om deze met de andere lussen te combineren!

Op 12 oktober organiseert de Veluwse Wielervereniging weer de eerste van de drie MTB najaarstochten. De geboden afstanden zijn 30, 45, 60 en opnieuw weer 100 km onder de titel ‘Veluws Taaiste’. Meer informatie op

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden