EFC’58 Ermelo komt nét te kort in topper tegen Harfsen

EFC’58 heeft zaterdag 5 oktober de topper in en tegen Harfsen nipt met 3-2 verloren. In de slotfase maakte de Ermelose vierdeklasser nog een 2-0 achterstand goed, maar verloor uiteindelijk toch. EFC is gezakt naar de vierde plaats op de ranglijst met 6 punten uit 3 duels.

Gedeelde koppositie
Harfsen, dat de koppositie deelde met EFC, begon goed aan de wedstrijd en kwam in de 11e minuut op een 1-0 voorsprong door Wilbert Besselink, die uit een corner raak kopte. Halverwege de eerste helft kreeg Jorick Priem een enorm kans om de gelijkmaker te scoren, maar de doelman redde.

Alert
In de tweede helft werd het 2-0 voor de thuisploeg door een doelpunt van Chiel Timmink. Daarmee leek de wedstrijd beslist, maar in de 85e minuut scoorde Jorick Priem de aansluitende 2-1 door alert te reageren, toen iedereen leek te wachten op een fluitsignaal van de scheidsrechter, wat uitbleef.

Dichtbij
In de slotminuut werd het zelfs gelijk. De bal werd tot tweemaal toe van de lijn gehaald, waarna Juryan Zandvliet de 2-2 scoorde. Daarmee leek EFC alsnog een punt te pakken, maar drie minuten in blessuretijd bezorgde Wilbert Besselink met zijn tweede goal de thuisploeg een 3-2 voorsprong. Even later waren de gasten nog dichtbij de gelijkmaker, maar een inzet van Alexander Halmans werd van de lijn gehaald.

Revanche
EFC’58 kan komende zaterdag revanche nemen, als Harskamp op bezoek komt. De hekkensluiter, die afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen vv Barneveld met 1-5 verloor, heeft nog geen punten verzameld in de eerste 3 duels en heeft een doelsaldo van 3 voor en 14 tegen.