Dindoa Ermelo boekt eerste zege in Overgangsklasse

Saskia Lieman passeert haar tegenstandster.

Na verliespartijen en gelijke spelen heeft Dindoa zaterdag 5 oktober de eerste winst geboekt in de Overgangsklasse door Tweemaal Zes met een ruime 27-16 nederlaag naar huis te sturen. De Ermelose ploeg, die in alle opzichten beter was dan de tegenstander, steeg naar de vijfde plaats met 4 punten uit 5 wedstrijden.

Op voorsprong
Dindoa was meer in balbezit, creëerde veel kansen en was ook sterk in de rebound. Dat leverde al snel een 3-0 voorsprong op. Tweemaal Zes scoorde 2 treffers, voordat de thuisploeg de voorsprong uitbreidde naar 8-2. Onder prima omstandigheden, mooi weer en volle tribunes, kon de Ermelose ploeg zelfs uitlopen naar 10-3. Daarna TZ kwam goed terug tot 11-8, maar in de laatste minuten van de eerste helft, nam Dindoa weer afstand en ging met een 13-8 voorsprong de rust in.

Het liep niet
In het begin van de tweede helft viel de ploeg uit Maartensdijk tegen. De thuisploeg kreeg veel kansen en liep uit naar 19-8. Dat het niet liep bij TZ bleek ook, toen de ploeg in één minuut 2 strafworpen miste, terwijl Tom van den Berg maar vijfmaal een strafworp benutte voor Dindoa. De hele tweede helft was voor de ploeg van coach Steven Brink. Waar de Ermelose korfballers in voorgaande wedstrijden na rust een voorsprong uit handen gaven, was het deze keer niet moeilijk om deze vast te houden en zelfs uit te breiden tot 15 punten: 25-10. Met nog zeven minuten te spelen, was de winst binnen.

Vertrouwen
Coach Brink bracht wisselspelers in en gunde een aantal basisspelers een publiekswissel. Uiteindelijk kon TZ in de laatste minuten nog een paar keer scoren, maar de dik verdiende en zorgvuldig opgebouwde overwinning ging met 27-16 naar de Ermelose ploeg. De overwinning geeft vertrouwen voor de wedstrijd van komende zaterdag thuis tegen ‘angstgegner’ ASVD uit Dronten, waarna er nog twee veldwedstrijden volgen, voordat de korfballers de zaal in gaan.

Doelpunten Dindoa: Jonathan van der Beek 1. Kasper Velgersdijk 1. Aniek Odding 3. Saskia Lieman 5. Daphne van den Berg 5. Roy van Boven 6. Tom van den Berg 6.

Dindoa 2 speelde met 12-12 gelijk tegen Tweemaal Zes 2. De Ermelose ploeg verspeelde na rust een voorsprong, maar wist er nog wel een gelijkspel uit te slepen.