DVS’33 Ermelo herovert koppositie door winst in Friesland

DVS’33 heeft zich zaterdag 5 oktober met een 1-2 overwinning tegen hekkensluiter ONS Sneek gerevancheerd voor de eerste nederlaag, die het de week daarvoor leed bij Sparta Nijkerk. Met 16 punten uit 7 duels heeft de Ermelose ploeg de koppositie heroverd op de Nijkerkers, die door met 1-0 te verliezen bij Stedoco de eerste punten verloren.

Goed partij
ONS Sneek, dat nog geen competitieduel wist te winnen, gaf voor rust goed partij. Het waren echter de bezoekers, die de 8e minuut de eerste kans kregen. Roald de Vries bereikte vanaf links Joshua Patrick, die uit een moeilijke hoek de bal direct inschoot, maar zijn inzet werd met moeite gestopt door ONS-keeper Justin van der Dam. In de 11e minuut moest DVS-doelman Daan Huiskamp het veld geblesseerd verlaten en werd vervangen door Thodorie Velanas. Even later werd een afstandsschot van Soufian Moro in tweede instantie gepakt door de keeper van de thuisploeg.

Uit de lucht vallen
Na een kwartier kwam ONS Sneek op voorsprong; Oege-Sietse van Lingen ging goed door op links en schoot de 1-0 binnen. DVS was even aangeslagen en werd pas in de 28e minuut weer gevaarlijk dankzij een scherpe voor-zet van Enrico Patrick, maar doelman van der Dam stompte de bal weg. DVS bleef de aanval zoeken, maar moest achterin alert blijven bij de snelle counters van de thuisploeg. In de 41e minuut kwam de gelijkmaker letterlijk uit de lucht vallen. Benjamin Roemeon bereikte vanaf rechts Joshua Patrick, die tussen twee lange Friese verdedigers de 1-1 inkopte. DVS ging goed door. In de 43e minuut kopte de doelpuntenmaker rakelings naast en een minuut later werd een inzet van Soufian Moro nog net geblokkeerd door een ONS-verdediger.

Klemvast
Na rust voerden de gasten de druk op. In de 55e minuut probeerde Moro het opnieuw van afstand, maar de Friese keeper pakte de bal klemvast. Twee minuten later schoot Sammy Crowther aan de andere kant van dichtbij de bal hoog over. In de 58e minuut brak DVS uit over de rechterflank, maar Joshua Patrick kon na een afgemeten voorzet van Soufyan Moro de bal net niet voldoende raken. Na ruim een uur spelen kopte Jorran van Santen op aangeven van Roald de Vries in de handen van de Friese keeper.

Strafschop
In de 72e minuut bereikte Enrico Patrick vanaf rechts de volledig vrijstaande Olivier Pilon, die was ingevallen bij DVS, maar zijn kopbal ging over het doel. Bij een Ermelose aanval in de 78e minuut maakte Denzel Prijor hands en ging de bal op de stip, waarna Oktay Öztürk de strafschop feilloos benutte: 1-2. De Friezen probeerden het in de slotfase nog wel, maar echt grote kansen bleven uit.

Zaterdag 26 oktober
DVS’33 Ermelo, dat de komende twee weken vrij is, hervat de competitie op zaterdag 26 oktober met de uit-wedstrijd tegen Excelsior’31. De ploeg uit Rijssen bleef in de thuiswedstrijd tegen Ter Leede steken op een 2-2 gelijkspel en staat nu met 7 punten uit 7 duels op de twaalfde plaats van de ranglijst.