Schakers VSG Ermelo geven elkaar niets cadeau

Foto: Archief Wim Jongejan

De schakers van het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) trokken dinsdagavond 1 oktober tegen elkaar ten strijde tijdens de vierde ronde van de interne competitie. Met succes, er was slechts één remise bij te schrijven.

Waren er in de derde ronde maar twee remises, in ronde vier slechts één: Jan Lambrechts accepteerde het witte remiseaanbod van Dirk van Setten.

Fataal bezoek
De zwarte koning van Olaf Vlieger kreeg fataal bezoek van Ralf van den Burg’s dame en toren. Gerard de Hoop misrekende zich met wit rijk tegen Ernst Keijer en verloor. Cor Petersen zag zijn witte damezet afgestraft door Onno Wolters. Henri Bosch stuurde de zwarte stukken van Mark de Graaf het … in en won.

Ongedekt paard
Marco ter Meer won met een wit aftrekschaak van Ferry Lunek. Hisham Haout won een zwarte loper van Cees Doets en rondde het fraai af. Ronald Bieringa’s witte monarch ‘got killed’ na de Engelse opening tegen Bas West. Een ongedekt wit paard kostte Lex Wattez de partij tegen Wim van Dalen. Na een lastige openingsfase overspeelde witspeler Martin van den Broek Hans Licher. Ulbe Brouwer won een witte pion van Anton Reijngoudt. Dit bleek genoeg voor partijwinst.

Te machtig
Sape Westra verschalkte zwartspeler Kees Ferwerda in het eindspel. Wido Sparling won wat zwart materiaal en de partij tegen Dick van Enk. De tactiek van witspeler Uri Vecht was Wim Jongejan te machtig. Rob Hollmann – Wim Hagendijk: in ingewikkelde stelling foutief offer van zwart. Gert van Heeringen – Micha Glas: uiteindelijk trok GvH aan het langste eind. Een klein onnauwkeurigheidje van zwartspeler Piet Vroegindeweij was voldoende voor Jo Wolters. Bart Schultz – Henk Miedema: korte partij: 14 zetten, schaakmat.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden