Dindoa Ermelo laat punten liggen tegen DOS Kampen

Foto: Henk ter Haar

Dindoa heeft zaterdag 28 september punten laten liggen in de wedstrijd tegen DOS Kampen. Met een einduitslag van 21-19 is het Dindoa wederom niet gelukt in de overgangsklasse een wedstrijd te winnen.

DOS op voorsprong
De wedstrijd begon in de stralende zon en een lekker windje. DOS liet zien dat de stemming er bij hen al in zat en liep direct uit naar een 3-0 voorsprong. Dindoa kon nog iets terug doen met twee doelpunten; 3-2, maar toen kwam DOS helemaal op dreef, op schot en scoorde de ene na het andere doelpunt tot de stand van 8-2. Daphne van den Berg zorgde voor 8-3. En toen was het de buurt voor de nieuweling in het eerste bij Dindoa, Karianne van der Velde die 4 keer op rij met prachtige afstandsschoten de achterstand behoorlijk verkleinde. Uiteindelijk werd de ruststand 11-8 in het voordeel van DOS.

Stromende regen en harde windvlagen
Na 10 seconden in de tweede helft was het Jorik Velgersdijk die direct voor Dindoa scoorde en zorgde dat de Ermeloërs nog meer inliepen; 11-9. Helaas scoorde DOS daarna de 12-9 en toen kwam Dindoa los en al na 5 minuten in de tweede helft wist Naomi Hackenitz de gelijkmaker te scoren; 12-12. DOS liep weer twee punten uit en voor Dindoa werd het lastig in de stromende regen en met harde windvlagen zuiver te schieten om bij DOS in de buurt te komen. De druk lag vooral bij Dindoa om te scoren maar het was de thuisploeg die weer uitliep naar een 19-15 voorsprong. Toen was het de beurt aan Saskia Lieman om met twee strafworpen weer wat terug te doen; 19-17. Helaas was dit niet voldoende en wist DOS Kampen de gasten goed in bedwang te houden en zo zorgden zij voor een 21-19 overwinning.

Scores Dindoa: Aniek Odding 1; Naomi Hackenitz 1; Roy van Boven 2; Jorik Velgersdijk 2; Daphne van den Berg 2; Kaper Velgersdijk 3; Saskia Lieman 3 (2) en Karianne van der Velde 5.

Dindoa 2 won op een overtuigende manier in Voorthuizen van Spirit 2; 7-15.

Zaterdag
Volgende week zaterdag spelen Dindoa 1 en 2 thuis tegen Tweemaal 6.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden