Zeer geslaagde eerste Heideloop/ Trailrun van Loopgroep2000 in Ermelo

De 150 deelnemers aan de eerste Heideloop/trailrun, die Loopgroep2000 zaterdag 21 september hield, kregen een prachtig parcours voorgeschoteld met ideale weersomstandigheden.

Temperatuur stijgt snel
Bij de start om 10.00 uur, onder de boog van Sport-inn uit Putten, voelde het nog wel frisjes aan, maar de temperatuur steeg snel, terwijl de deelnemers door vooral nieuw- en oud-Groevenbeek trokken en uiteindelijk de laatste twee kilometer over de hei naar de finish liepen.

Stukjes banaan
Onderweg was er een waterpost ingericht met stukjes banaan en aan de finish kreeg iedere deelnemers een heideplant als herinnering. De lopers, die op de 7,5 en 15 kilometer het eerste binnenkwamen ontvingen een beker.

Winnaars
De 7,5 kilometer werd gewonnen door Paul Brundel uit Amersfoort in een tijd van 29.25 minuten voor Jeroen Vink uit Ermelo, die in 31.34 finishte. Bij de dames was Lia Wijnberger uit Arnhem de snelste op de 7,5 km in 32.40 minuten. Daveny de Groot was met 40.15 de snelste loopster uit Ermelo.

Winnaar op de 15 kilometer was Klaas van Pijkeren in 56.42 minuten. Eduard Riezebos was met een tijd van 1. 11.37 uur de beste Ermelose loper. Bij de vrouwen 15 kilometer won Selina van der Vliet in 1.01.28 uur. Als eerste Ermelose dame kwam Yvonne Klompenmaker over de finish in 1.10.19 uur.

Gratis zwemmen
De deelnemers waren na afloop enthousiast over het gevarieerde parcours. Zij mochten na afloop gratis zwemmen in zwembad Calluna. De organisatoren kijken terug op een geslaagde eerste Heideloop/ Trailrun en bedanken de uitzetploeg, vrijwilligers, EHBO en sportcentrum Calluna.