FC Horst Ermelo geeft voorsprong uit handen in eerste competitiewedstrijd

Ramazan Leebeek scoort 0-1 voor FC Horst.

FC Horst is zaterdag 21 september de competitie niet goed begonnen door in Veenendaal met 5-3 te verliezen van De Merino’s. De Ermelose tweedeklasser had bij rust nog een 2-3 voorsprong, maar gaf de wedstrijd na rust in 11 minuten uit handen.

Op voorsprong
In een hele open wedstrijd kwam FC Horst al na 9 minuten op een 0-1 voorsprong. Een voorzet vanaf links van Peter v.d. Horst werd door Elroy Martens breed gelegd op Ramazan Leebeek, die raak schoot. De Merino’s, vorig seizoen nog eersteklasser, boog de achterstand om in een 2-1 voorsprong door doelpunten van Joop de Bruin in de 18e minuut en Vincent van de Weerdhof in de 22e minuut.

Toen was het weer de beurt aan de bezoekers. In de 37e minuut scoorde Dennis Folkers na een assist van Elroy Martens de 2-2 gelijkmaker. Vier minuten later kwam de bal via een Veenendaalse verdediger voor de voeten van Amer Torkmani, die 2-3 binnenschoot voor FC Horst, wat tevens de ruststand was.

Gelijkmaker
De thuisploeg begon uitstekend aan de tweede helft en in de 47e minuut zorgde Aron de Koning met een schitterende lob voor de 3-3 gelijkmaker. De doelpuntenmaker was ook verantwoordelijk voor de 4-3 in de 51e minuut en de 5-3 in de 58e minuut, zodat hij een glaszuivere hattrick scoorde. FC Horst probeerde het nog wel en was met een kopbal op de lat heel dichtbij de aansluitingstreffer. Die bleef echter uit, waardoor de gasten met lege handen huiswaarts moesten keren.

Zaterdag
Komende zaterdag speelt FC Horst de eerste thuiswedstrijd tegen Batavia’90. De ploeg uit Lelystad begon de competitie met een 2-1 overwinning tegen Renswoude.