EFC’58 Ermelo koploper na spectaculaire winst in eerste duel

EFC’58 is zaterdag 21 september met een 1-6 overwinning in en tegen Barneveld fantastisch aan de competitie begonnen. Daar zag het in de eerste helft zeker niet naar uit, want de Ermelose vierdeklasser ging met een 1-0 achterstand de rust in. Vijf andere ploegen zijn de competitie ook met winst begonnen, maar EFC is koploper op doelsaldo.

Bovenliggende partij
Het eerste kwart van de wedstrijd was Barneveld de bovenliggende partij en kwam in de 16e minuut op een 1-0 voorsprong. Langzamerhand kreeg EFC meer grip op de wedstrijd, wat resulteerde in een aantal kansen, waaronder een bal op de lat, maar de gelijkmaker bleef uit.

Vijf minuten na rust kwam de Ermelose ploeg wel langszij door een doelpunt van Ian van Looijengoed na een actie van Yorick Priem. In de 54e minuut kopte Juryan Jamal Zandvliet uit een corner van Ewan Dekker de 1-2 binnen. Na een uur werd Jorick Priem vrijgespeeld en bracht de stand op 1-3 voor de gasten.

Op de stip
EFC ging goed door. In de 70e minuut bracht Jochem Dekker uit een assist van Mohamed Moonen de stand op 1-4. Met nog een kwartier te spelen, ging de bal op de stip na een overtreding van een Barneveld-verdediger; Jochem Dekker benutte de strafschop: 1-5. In de slotfase bepaalde Ewan Dekker uit een vrije trap vanaf zo’n 25 meter de eindstand op 1-6 in het voordeel van EFC’58.

Komende zaterdag staat de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen Prins Bernhard, dat de competitie ook begon met een overwinning door FC RDC met 3-0 te verslaan. De derby begint om 14.30 uur op sportpark ‘De Zanderij’.