DVS’33 Ermelo in extra tijd naar verdiende winst tegen DOVO

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 21 september de thuiswedstrijd tegen DOVO met 2-1 gewonnen door een doelpunt van invaller Rafaël Uiterloo drie minuten in blessuretijd. De Ermelose derde dvisionist heeft met 13 punten uit 5 duels de koppositie overgenomen van Sparta Nijkerk, dat niet in actie kwam.

Hoog tempo
In het begin van de wedstrijd was het tempo hoog met veel onzuivere passes, wat leidde tot de nodige overtredingen door beide partijen. DVS werd in de 10e minuut gevaarlijk met een vrije trap van Enrico Patrick, maar doelman Sebastiaan van der Sman voorkwam een treffer. Bij doelpogingen van Olivier Pilon in de 17e en 20e minuut ging de bal net over het Veenendaalse doel. Pas in de 39e minuut kreeg DOVO een goede kans, maar een schot van Kesly Den Haag belandde in het zijnet. Een minuut voor de rust wisten de gasten een inzet van Oktay Öztürk nog van de doellijn te halen; ruststand 0-0.

Beloning
DVS begon uitstekend aan de tweede helft en kreeg daar na vier minuten al de beloning voor. Benjamin Roemeon brak door op links en in plaats van de verwachte voorzet, schoot de behendige aanvaller de bal in de verre hoek: 1-0. Een minuut later voorkwam Basil Camara de gelijkmaker van DOVO. Daarna leek de thuisploeg door te drukken. In de 51e minuut legde Oliver de Pilon de bal af op Joshua Patrick, maar diens schot werd knap gekeerd door doelman van de Sman. Even later kwam een voorzet van Enrico Patrick via Joshua Patrick terecht bij Oktay Öztürk, maar opnieuw voorkwam de DOVO-keeper een treffer.

Langszij
In de 54e minuut kwamen de gasten langszij. De scheidsrechter bestrafte een overtreding van Oktay Öztürk met een penalty, die door Quincy Arends werd benut: 1-1. Frank van der Burg, Enrico Patrick en Benjamin Roemeon kregen vervolgens kansen, maar slaagden er niet in om de Ermelose ploeg opnieuw aan de leiding te helpen. Aan de andere kant moest DVS-doelman Daan Huiskamp buiten het zestienmetergebied met het nodige risico een counter van DOVO onschadelijk maken.

Winnende treffer
In de slotfase ging de thuisploeg op zoek naar de winnende treffer, maar een goede eindpass bleef uit. In de 82e minuut werd een indraaiende bal van Benjamin Roemeon door Joshua Patrick ingekopt, maar dat leverde slechts een corner op. Toch pakte DVS diep in blessuretijd de overwinning, toen invaller Rafaël Uiterloo vanaf links met een hard geplaatst schot de winnende en luid bejubelde 2-1 scoorde.

Zaterdag
DVS’33 Ermelo gaat komende zaterdag op bezoek bij Sparta Nijkerk, dat met 12 punten uit 4 wedstrijden nog geen puntverlies leed. DVS’33 en Harkemase Boys, dat met 2-3 won bij Excelsior’31, voeren de ranglijst aan met 13 punten uit 5 duels. De wedstrijd in Nijkerk begint om 15.00 uur.