Dindoa Ermelo verovert eerste punt in Overgangsklasse

Dindoa heeft zaterdag 14 september met een 22-22 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen DOS Westbroek het eerste punt veroverd in de Overgangsklasse, maar liet er tevens één liggen. De Ermelose ploeg stond bijna de hele wedstrijd (ruim) voor, maar moest uiteindelijk nog blij zijn met het punt.

Fraaie doorloopbal
Dindoa, dat vorige week nog met één punt verschil verloor van Wit Blauw Kampen, begon fantastisch aan de wedstrijd tegen DOS Westbroek, het had overwicht in de aanval en verdediging en stond al na een paar minuten met 3-0. Pas na vijf minuten konden de bezoekers iets terug doen en scoorde met een fraaie doorloopbal 3-1.

Dat was het sein voor Dindoa om zich weer goed op te stellen en uit te lopen naar een 5-1 voorsprong, waarbij drie van de vijf doelpunten werden gescoord door Daphne van den Berg. DOS bleef goed en geconcentreerd spelen en kwam terug tot 5-3, maar toen nam de thuisploeg een spurt en liep uit naar 10-4.

Met nog 15 minuten te spelen in de eerste helft gingen de ploegen gelijk op naar de rust en werd de ruststand 16-9 in het voordeel van de Ermelose ploeg.

In flow van scoren
De tweede helft leek op de tweede helft van vorige week in Kampen. Het lukte Dindoa om de voorsprong vast te houden tot een 20-13 stand na tien minuten spelen.

Toen nam DOS het initiatief en kwam in een flow van scoren, waardoor de gasten binnen tien minuten terugkwamen tot 21-20. De Ermelose korfballers raakten het vertrouwen in zichzelf kwijt en scoorden te weinig, terwijl de tegenstander maar door denderde.

Met nog drie minuten te spelen kwam DOS bij de stand 21-21 langszij en nam daarna voor het eerst in de wedstrijd de leiding over door 21-22 te scoren. In de laatste minuut zorgde invaller Tom van den Berg voor de 22-22 gelijkmaker, waardoor de thuisploeg toch nog een punt overhield aan het duel.

Doelpunten Dindoa: Tom van den Berg 1, Jelmer Steenkamp 1, Saskia Lieman 2. Karianne van der Velde 2, Roy van Boven 3, Daphne van den Berg 6. Jorik Velgersdijk 7. Volgende week zaterdag staat de wedstrijd tegen Antilopen in Leusden op het programma.

Dindoa 2 won ook de tweede wedstrijd door DOS Westbroek 2 met 16-14 te verslaan.